"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

12 Eylül vesayetini neden kaldırmadınız

28 Temmuz 2014, Pazartesi
EKMELEDDİN İHSANOĞLU: BİZ VESAYET KURMA PEŞİNDE DEĞİLİZ. TAM TERSİNE ASKERî VE BÜROKRATİK VESAYETTEN SONRA PARTİ VE SİYASET VESAYETİNİ DE KALDIRMANIN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ.
12 senedir idare sende
“Sen herşeye sahip olacaksın, 12 sene devleti idare edeceksin, 7 sene de cumhurbaşkanı olarak kendi adayın idare edecek ve hâlâ ′Vesayet var, bunu kaldıracağız. İhsanoğlu vesayet sisteminin adamıdır′ diyeceksin...”

Kendi vesayetini kurdun
değil mi? Bunları kaldırmadın ve mevzuatını hükümete bağımlı hale getirdin. Bütün özerklik unsurlarını ortadan kaldırdın.”

3. Dünya ülkesi gibiyiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoağan’a, “RTÜK’ü, YÖK’ü neden kaldırmadın?” diye soran İhsanoğlu şunları kaydetti: “Bunlar 12 Eylül yasasının, vesayet sisteminin kurumları değil mi? Bunların mevzuatını hükümete bağımlı hale getirdin. Bütün özerklik unsurlarını ortadan kaldırdın. Devletin televizyonunu şikâyet ediyoruz. RTÜK bir şey demiyor. Dünya karşısında Türkiye zor duruma girdi. Üçüncü dünya ülkeleri gibi resmî televizyon devletin başındaki insanın nutuklarını yayınlamak dışında başka bir şey yapmıyor. Bu bana başka ülkeleri hatırlatıyor. Bu ülkeleri saymak istemiyorum. Bu ülkelerden birisi komşumuzdur.” İhsanoğlu, mevki ve ikbal peşinde değil, millete hizmet etme peşinde olduğunu kaydetti. Vesayet kurma peşinde olmadığını, vesayeti kaldırmak için mücadele edeceğini ifade eden İhsanoğlu, Türkiye’nin bu mücadeleyi 10 Ağustos’ta kazanacağını vurguladı.

12 Eylül vesayetini neden kaldırmadınız?
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Memlekette herkes her şeyin farkında. Millet 10 Ağustos’ta kararını buna göre verecek. Cumhurbaşkanlığı makamı kimsenin tekelinde değildir. Hiçbir partinin inhisarında değildir” dedi. Muratpaşa Belediyesi’nin Konuksever Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katılan İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada, iftar öncesi Kur’ân-ı Kerîm’den âyetler ve Yunus Emre’den şiirler dinlediklerini, İslâm dini ve Türk kültürünün insanları nazik, terbiyeli ve alçak gönüllü olmaya dâvet ettiğini söyledi. İnançlarının kibirli olmayı, başkasına hakaret etmeyi yasakladığını belirten İhsanoğlu, bu söylemlerden başkalarının ibret alması gerektiğini kaydetti.

Seçim yarışı adil değil
Antalya’da da Diyarbakır’da da halkın kendisine büyük ilgi gösterdiğini dile getiren İhsanoğlu, “Memlekette herkes her şeyin farkında. Millet 10 Ağustos’ta kararını buna göre verecek. Cumhurbaşkanlığı makamı kimsenin tekelinde değildir. Hiçbir partinin hisarında değildir. Millet istediği şahsı cumhurbaşkanı olarak getirecektir” dedi. Türkiye’nin önünde cumhurbaşkanlığı için üç alternatif olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, şöyle konuştu: “Üçünün de eşit şartlarda başlaması lâzım. Üç kişiden birisi devletin bütün imkânlarıyla kampanyaya haksız bir rekabetle başlamıştır. Devletin resmî televizyonu bir adayı beş yüz dakika verirken diğer adayları beş dakika veriyor. Sonra mağduriyetten bahsediliyor. ‘Vesayet sistemini ortadan kaldıracağız’ diyorlar. Sen her şeye sahip olacaksın, on iki sene devleti idare edeceksin, yedi sene de cumhurbaşkanı olarak kendi adayın idare edecek ve hâlâ ‘vesayet var bunu kaldıracağız. İhsanoğlu vesayet sisteminin adamıdır’ diyeceksin.”
Okunma Sayısı: 1316
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı