"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Operasyon dursun

28 Temmuz 2014, Pazartesi
İsrail’in Gazze’ye son saldırılarıyla şiddetlenen çatışmalar ilk kez savaş karşıtı İsrailli Yahudilerden de tepki gördü. Tel Aviv’de toplanan 5 bin kadar savaş karşıtı gösterici, İsrail ordusunun “operasyon”u sona erdirmesini, Hamas’ın roket atmayı durdurmasını ve tarafların sorunlara barışçı çözüm bulmasını istedi.
İsrail’de savaş karşıtı Yahudiler ilk kez sokağa indi
İsrail’in başşehri Tel Aviv’de toplanan 5 bin kadar savaş karşıtı yahudi, israil ve siyonizm karşıtı eylemler yaptı, polis olaylarda 4 kişiyi gözaltına aldı. Sosyal medya üzerinden bir süredir savaş karşıtı mesajlar paylaşan bazı İsrailli gruplar, Facebook’ta paylaştıkları, “Savaş her iki tarafta da çok fazla ölü ve yaralıya sebep oluyor. Bomba ve roketler korku ve yıkıma sebep oluyor. Buna karşı bir duruş sergiliyor ve talepte bulunuyoruz; savaşı hemen şimdi durdurun” mesajıyla toplanma ve gösteri çağrısı yapmışlardı. İsrail polisi ise sabah saatlerinde Gazze’den yönelecek olası bir roket saldırısı dolayısıyla önce gösterileri yasakladığını açıklamış ancak Hamas ve İsrail arasında geçici ateşkesin uzayacağı haberlerinin ardından grupların toplanmasına izin vermişti.


İsrail yanlıları da alandaydı


Tel Aviv’de Rabin Meydanı’nda 20.00 sularında savaş karşıtı göstericiler toplanmaya başladığı sırada, İsrail saldırılarına destek veren yaklaşık 300 kişilik karşıt görüşlü vatandaşlar da aynı meydanda bir araya geldi. İki grup arasına barikat kuran polis, tarafların birbirine yaklaşmasına izin vermedi. Yaklaşık 5 bin savaş karşıtı gösterici, meydanda attıkları sloganlarla, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik “operasyon”a son vermesini, Hamas’ın da roket saldırılarını durdurmasını istedi. Gösteri başladıktan sonra polis protestoculardan, Gazze’den yeniden roket atılmaya başladığı gerekçesiyle hemen dağılmalarını istedi. Ancak polisin çağrılarına aldırmayan kalabalık  gösterilerini gece yarısına doğru sonlandırdı. Bu arada polis yetkilileri, çevre yolları kapattıkları ve şiddet yanlısı harekette bulundukları gerekçesi ile 4 göstericiyi gözaltına aldığını açıkladı. İsrail’de, Gazze’ye yönelik yüzlerce sivilin öldüğü son askerî saldırılar başladığından bu yana ilk kez  Yahudi vatandaşların katılımıyla savaş karşıtı bir gösteri gerçekleşmiş oldu.
Okunma Sayısı: 839
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı