"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SOMA’DA BURUK BAYRAM

28 Temmuz 2014, Pazartesi
Manisa Soma’da meydana gelen maden faciasında şehit olan 301 madenciden 39’unun yattığı Soma Kabristanı, ziyaretçi akınına uğuyor.
Soma’da buruk bayram

Soma’daki maden faciasında vefat eden işçilerden 39’unun mezarlarının bulunduğu Soma Mezarlığı, arefe gününde ziyaretçi akınına uğradı. Mezarlığı sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaret etmeye başlayan vatandaşlar, mezarları tek tek dolaştı. Kur’ân okuyan ve duâ eden vatandaşlar, diğer ziyaretçilere de şeker ikram etti. Ziyaretçiler arasında şehit yakınlarının yanı sıra bayram dolayısıyla ülkenin değişik yerlerinden Ege Bölgesi’ne gelen vatandaşlar da yer aldı. Şehit Kemal Çoban ve Davut Kösedayı’nın akrabası Fatma Güleç, ailelerinde iki kişinin madende vefat ettiklerini belirterek, “Ne yapsak bu acı dinmiyor. Ramazan ayı da ağlayarak sızlayarak geçti. Ne yapalım yapacak bir şey yok. Allahım orada dinlendirsin” dedi. 

BAYRAMDA Şehitliğe ziyaretçi akını


Kazada vefat edenlerin kabirlerini ailelerinin yanı sıra tatil amacıyla o güzergâhtan geçen vatandaşlarda ziyaret ediyor. İstanbul’dan tatil amacıyla İzmir’e giderken Soma’ya uğrayarak şehitliği ziyaret eden Narin Durmaz ise şehit madenciler için duâ etmeden yola devam etmek istemediklerini, şehitlikteki mezarları görünce acının büyüklüğünü daha iyi anladıklarını söyledi.
Okunma Sayısı: 643
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı