"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KKTC’de camilere 3 saatlik ibadet kısıtlaması

28 Temmuz 2014, Pazartesi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vakıflar Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan genelgeyle bundan böyle camilerde 3 saatten fazla elektrik kullanılamayacak, 3 saatten fazla elektrik kullanan görevli olursa ücreti maaşından kesilecek.
KKTC’de camilere 3 saatlik ibadet kısıtlaması
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vakıflar Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan genelgeyle bundan böyle camilerde 3 saatten fazla elektrik kullanılamayacak, 3 saatten fazla elektrik kullanan görevli olursa ücreti maaşından kesilecek. KKTC Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, şu anda sadece camilere getirilen bu kısıtlamanın bir zulüm olduğunu söyledi. “Camilerin elektrik borçları ve elektrik kullanımları” adı altında KKTC Din İşleri Başkanlığı’na gönderilen kararda, “Dinimizin öngördüğü ibadet süresi toplam 1 saat 30 dakikadır. İdaremiz namaz öncesi ve namaz sonrası süreyi de göz önüne alarak kullanım süresini 3 saate çıkarmıştır” denildi. KKTC Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır ise, alınan kararın kabul edilemez olduğunu ve Din Görevlileri Sendikası olarak uygulamayı kabul etmediklerini ifade etti. 
Okunma Sayısı: 676
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı