"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Camideki halılar tartışma sebebi oldu

28 Temmuz 2014, Pazartesi
Batman’da bazı camilerdeki halılarda yer alan motiflerin papaza benzediğini iddia eden cemaat, halıların kaldırılmasını talep etti.
Camilerde serili halı üzerindeki motifler dolayısıyla konsantrasyonlarının bozulduğunu bildiren vatandaşlar, desenli halıların, desensiz halılar ile değiştirilmesini istedi. Hasan Sevim adlı vatandaş, üzerinde namaz kıldıkları halıdaki motiflerin papazın elindeki tütsüye benzediğini ifade ederek, “Çizgiler bile birer haç olduğunu gösteriyor. Oysa cami halılarının desensiz olması lâzım’’ dedi. Mustafa Baduk ise halıda haç motifleri olduğunu ve bundan rahatsızlık duyduklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Haç motifleri olan var. Namazı huşu içinde kılabilmemiz için İslâm ile alâkalı şeyler olursa daha güzel olur. İster istemez insan rahatsız oluyor. Secdeye gittiğimiz zaman konsantrasyonumuz bozuluyor. Hristiyanlık ile alâkalı şeyler aklımıza geliyor.” 
Okunma Sayısı: 579
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı