"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bayramların nostaljisi Akide Şekeri

28 Temmuz 2014, Pazartesi
Bayramların nostaljik tatlarından olan akide şekeri, yeni çıkan onlarca çeşit şekerleme ürününe rağmen vatandaşların tercihleri arasında ön sıralarda yer almayı sürdürüyor.
Geleneksel lezzetin yapım süreciyle ilgili bilgi veren üretici Volkan Sümengen, bütün meyvelerden akide şekeri yapılabildiğini söyledi. Ayların sultanı Ramazan yarın geride kalıyor. Tutulan oruçların mükâfatı olan Ramazan Bayramı için de vatandaşları tatlı bir telâş sardı. Bayramın geleneksel lezzetleri arasında yer alan akide şekeri de imalatçılarının mesaisini arttırdı. Hemen herkesin hayatında tatlı bir iz bırakan akide şekerinin güzel tadına ulaşabilmesi ise oldukça meşekkatli bir süreç sonunda gerçekleşiyor. Akidenin üretim sürecini anlatan imalatçı Volkan Sümengen, ilk aşamanın toz şekeri arıtılmış suda 160 derece kaynatılıp, soğutmak üzere havuzlara alınmasıyla başladığını ifade etti. Ardından havuzlarda soğutulan şekere, değişik kuruyemiş ve meyve tatları ilâve ediliyor. Kıvamını alan şeker makine ile çekiliyor. Yine makina yardımı veya elle kesilerek kabaca üretim aşaması tamamlanıyor.
Okunma Sayısı: 493
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı