"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Maden bilânçosu: 6 ayda bin 145 kişi yaralandı

28 Temmuz 2014, Pazartesi
TTK’ya bağlı maden ocakları ile yer üstündeki iş yerlerinde yılın ilk 6 ayında meydana gelen iş kazalarında bin 145 işçi yaralandı, kalp krizi geçiren 1 işçi vefat etti.
Göçük için yeni tahkimat yöntemleri, teknolojik gaz izleme merkezleri, patlayıcı madde kullanımında eğitimler, yer altı elektrik teçhizatı, nakliyat, makine ve elektrik gibi çalışmalarda yapılan denetimler gibi tedbirler, iş kazalarının azalmasına katkı sağlıyor. Göçüklere yönelik tahkimat malzemesi yatırımları yapılan Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK), ocak gazları da bilgisayar ve el cihazlarıyla sürekli kontrol edilerek muhtemel facialara yol açmamasına çalışılıyor. Grizu patlamaların yaşanabildiği ocaklarda, degaj ve boğulma gibi gaz kaynaklı kazalarda da  çok sayıda madenci vefat edebiliyor. TTK’ya bağlı maden ocakları ile yer üstündeki iş yerlerinde bu yılın Ocak-Haziran döneminde iş kazalarında bin 145 kişi yaralandı, kalp krizi geçiren 1 işçi vefat etti.
Okunma Sayısı: 503
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı