"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan seçilirse AKP jet kongreye gidecek

28 Temmuz 2014, Pazartesi
AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta yapılacak Köşk seçimlerinin ilk turunda Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde AKP’nin başına gelecek yeni ismin Erdoğan’ın görevi devralacağı 28 Ağustos’tan önce belli olacağını söyledi.
 Erdoğan’ın AKP’nin olağanüstü kongresinin 45 günlük yasal süreyi beklemeden toplanabileceği mesajını vermesinden sonra AKP kulislerinde kongrenin Eylül ayını beklemeden toplanabileceği yorumları yapılmaya başladı. Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik de bazı gazetecilerle sohbetinde erken kongre planını doğruladı. Çelik bu konuda şöyle konuştu: “Sayın Başbakan 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilirse 11 Ağustos’ta MKYK’yı toplayıp kongre sürecini başlatırız. Tüzüğümüzde 45 gün içinde diyor. Biz bu sürenin sonunu beklemeyeceğiz. 15 gün içinde ilân ederiz kongreyi. Devir teslimin yapılacağı 28 Ağustos’a kadar süreci tamamlarız. 26 veya 27 Ağustos’ta kongre toplanır ve genel başkan seçilir. Sayın Başbakan 11’inde yapılacak MKYK’ya başkanlık edecek. Sayın Başbakan isterse genel başkanlıktan ve başbakanlıktan ayrılabilir, isterse 28’ine kadar kalabilir.

Okunma Sayısı: 669
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı