"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bayram harcamalarında düşüş

28 Temmuz 2014, Pazartesi
İntegral Menkul Değerler, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların harcama alışkanlıklarını inceledi. Sonuçlar, geçen senelere göre harcamaların azaldığını ortaya koydu.
Ayrıca kredi kartı ile alışverişlerin bayram dolayısıyla artsa da 2013’e oranla düştüğüne işaret etti. İncelemeye göre bayramdan evvel enflasyon farkı ile maaşların ödenmesi memur memur, işçi ve emeklilerin yüzünü güldürüyor; harcamalarını artırıyor. Harcamalar gıdada yoğunlaşıyor, genelde Ramazan Bayramı’nın ilk gününden bir hafta kadar önce başlıyor. Dar ve orta gelirli vatandaşların tercihi daha çok küçük esnaflar olurken, her bayramda olduğu gibi hem kredi hem de kredi kartı kullanımı bu sene de artış kaydetti. Ancak bu bayramdan önce geçen senelerde olduğu gibi bir tepe noktası görülmedi. 
Okunma Sayısı: 482
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı