"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mobilya sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı

28 Temmuz 2014, Pazartesi
Türkiye’nin büyüyen ekonomisinin en çok etkilediği sektörlerin başında ofis mobilya sektörünün geldiğini söyleyen Ofis Tekin’in Genel Müdürü Cemal Tekin, “Kısa sürede en fazla istihdam sağlayan sektörlerden biri. Ancak, kalifiye eleman konusunda sıkıntı çekiyor.” dedi.
Her sektörde olduğu gibi, ofis mobilya sektöründe de çözüm bekleyen sorunların olduğunu belirten Tekin, son dönemde kurum ve kuruluşların kimlikleriyle özdeşleşen tasarım üretecek nitelikli personelden, çırağa kadar eğitilmiş personelin en önemli sorunları olduğunu kaydetti. Cemal Tekin sektörde istikrarın sağlanması ve rekabet gücünün artması için, üretim konusundaki sıkıntıların giderilmesi noktasında destek beklediklerini de anlattı. “Sektörün büyüyüp gelişmesi, rekabet gücünün artırılması ve belirlenen hedeflere ulaşılması için, acil destek şart” diyen Tekin, sözlerini şöyle noktaladı: “Kalite ve teknolojinin yenilenmesi büyük önem taşıyor. Ürün grubunun saptanması ve devlet desteği ile tanıtımın sağlanması, pazarın büyümesi, dünyada sektörün ilk 3 ülkesinden biri olmamız açısından çok önemli.” 
Okunma Sayısı: 519
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı