"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BU OPERASYON HÜKÜMETİ VURUR

29 Temmuz 2014, Salı
PROF. DR. SEDAT LAÇİNER: POLİS ŞEFLERİNE YÖNELİK OPERASYON, HÜKÜMETİN YARGILANMASINA DÖNER. ÇÜNKÜ YOLSUZLUK İDDİALARI YENİDEN GÜNDEME GELİR.
Kamuoyunu tatmin etmenin şartı
“Suçlanan polisler, bazı bakanların, hatta Başbakanın içinde bulunduğu ağır suçlardan bahsediyorlar. Bu durumda savcı ve hakimler ne der bilemem, ama kamuoyunu tatmin etmenin tek yolu suçlamaları test etmekten geçer.”

Birkaç polis şefiyle darbe olur mu?

“Birkaç şube müdürü ve komiserin darbe girişiminde bulunduğu iddia ediliyorsa bunun inandırıcılığı yok.  Kanıtlar sadece yasa dışı dinlemeye ilişkin ise yalnızca telefonları dinleyerek bir hükümet devrilebilir mi?”

Bu operasyon hükümeti vurur
Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, Emniyetteki “paralel yapı” iddialarına ilişkin yürütülen “casusluk” soruşturmasını değerlendirerek, bu operasyonun 17 ve 25 Aralık operasyonlarını gündeme getirdiğini, bunun hükümetin yargılamasına döneceğini söyledi. Prof. Dr. Laçiner, dünyanın askeri darbelere alışık olduğunu, polislerin tek başına darbe planlayıp uygulamasının ilk kez iddia edildiğini söyledi. Laçiner, “Bu nedenle iddia sahipleri iddialarında ciddi iseler savlarını güçlendirmeleri gerekecek. Birkaç şube müdür ve birkaç komiserin darbe girişiminde bulunduğu iddia ediliyorsa bunun inandırıcılığı yoktur. Deniz Kuvvetleri Komutanı ve emrindeki yüzlerce rütbelinin dahi darbe yapmasının imkânsız olduğunun düşünüldüğü bir ülkede birkaç polis şefinin darbe yaptığını ciddi ciddi düşünmemiz isteniyorsa daha inandırıcı delillere ve daha kudretli isimlere ihtiyaç var demektir” şeklinde konuştu.

TELEFON DİNLEYEREK HÜKÜMET DEVRİLEBİLİR Mİ?
Diğer taraftan gerçekten yasa dışı dinlemeler olduysa, ki bu yöntem Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana en köklü geleneklerinden biridir, bunun tek başına, darbe ile ilgisi ne olabilir? Yani eldeki kanıtlar sadece yasa dışı dinlemeye ilişkin ise sadece telefonları dinleyerek bir hükümet devrilebilir mi? 12 Eylül darbesini yapan askerler bunu telefonları dinleyerek mi yapmışlardı? 27 Mayıs’ta Menderes’in telefon konuşmaları dinlendiği için mi hükümet devrilmişti?

HÜKÜMETİN YARGILANMASINA DÖNER

Bu dâvânın açılma mantığını anlayamadığını belirten Laçiner, bu operasyonun 17 ve 25 Aralık operasyonlarını gündeme getirdiğini, bunun hükümetin yargılamasına döneceğini söyledi. Laçiner şunları söyledi: “Son derece zayıf savlarla 17 Aralık ve 25 Aralık’ın yeniden ve çok güçlü bir şekilde gündeme taşınmasının hükümete ne gibi faydası olabilir acaba? Kanaatimce bu davalar polis şeflerinin yargılanmasından ziyade hükümetin yargılanmasına döner. Çünkü suçlanan polisler, görevlerini yaptıklarını iddia ediyorlar ve kanıt olarak da bazı bakanların, bakan çocuklarının, diğer bazı kişilerin ve hatta bizzat Başbakan’ın içinde bulunduğu çok ağır suçlardan bahsediyorlar.”

Okunma Sayısı: 6228
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Nejdet ZOR

    30.7.2014 10:48:00

    Sayın hocamızın açıklamaları yerindedir. Aynen katılıyorum beyanlarına. Teşekkür eder, başarı ve mutluluklar dilerim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı