"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Işid’den kaçanların adresi Türkiye

29 Temmuz 2014, Salı
Irak’ta çatışma ortamı dolayısıyla her gün yüzlerce insan, ülkeyi terkediyor. Iraklıların gittikleri ülkelerin başında Türkiye geliyor.
IŞİD’den kaçanların adresi Türkiye

Irak’ta çatışma ortamı dolayısıyla her gün yüzlerce insan, ülkeyi terkediyor. Iraklıların gittikleri ülkelerin başında Türkiye geliyor. Kerkük’teki otobüs terminali, en hareketli günlerini yaşıyor. Bağdat, Ramadi, Felluce, Salahaddin ve Samarra’dan kaçanlar, Türkiye’ye gitmek için Kerkük’e geliyor. Iraklılar, buradan otobüslere binerek İstanbul’un yolunu tutuyor. Türk otobüs firmaları, yolcu sayısının artması üzerine Türkiye ile Irak arasındaki sefer sayılarını iki katına çıkardı. Daha önce yeteri kadar iş yapamayan firmalar, bugünlerde tam kapasiteyle yolcu taşıyor. Bir otobüs firması yetkilisi Özhan Muhtaroğlu, yaptığı açıklamada, son bir ayda özellikle Irak’ın güney illerinden gelenlerin arttığını belirterek, günlük 500 yolcuyu Türkiye’ye taşıdıklarını söyledi. Yolcuların turist olmadığına dikkati çeken Muhtaroğlu, “Bu insanlar, IŞİD’in sebep olduğu çatışmalardan kaçıyor. Bütün seferlerimiz dolu. Tek bir koltuk boş kalmıyor” dedi. 
Okunma Sayısı: 703
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı