"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekmek israfı yüzde 18 azaldı

29 Temmuz 2014, Salı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı Ocak ayında başlattığı “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”ndan sonra bir yıl içerisinde ekmek israfında yaklaşık yüzde 18’lik azalma sağlanarak günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek israf edilmekten kurtarıldı. Türk halkı da ekmek için bir yılda harcadığı paradan 2,5 milyar TL tasarruf elde etti.
Ekmek israfı yüzde 18 azaldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı Ocak ayında başlattığı “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”ndan sonra bir yıl içerisinde ekmek israfında yaklaşık yüzde 18’lik azalma sağlanarak günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek israf edilmekten kurtarıldı. Türk halkı da ekmek için bir yılda harcadığı paradan 2,5 milyar TL tasarruf elde etti. Madalyonun diğer yüzünde ise günde 4,9 milyon ekmeğin hala israf ediliyor olması var. İsrafın boyutlarını daha da çok azaltmanın yolu ise bilinç artışının devam etmesi ve paketli ekmek tüketiminin artırılmasından geçiyor. Çünkü ekmeğin uzun süre bayatlamadan saklanmasına imkân tanıyan paketli ekmeklerle israfı yüzde 50’ye varan oranlarda azaltmak mümkün.  

Derin dondurucuda saklayın

Ekmeğin bilinçli tüketiminin hem ailelerin ve işletmelerin bütçesine hem de ülke ekonomisine artı değer olarak yansıdığını vurgulayan Doygun Ekmek Pazarlama Müdürü Burcu Özcan, “Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin verilerine göre paketli ekmek tüketimi artarsa, çöpe giden ekmeğin yüzde 50’sini kurtarma şansımız var. Çünkü paketli ekmeği derin dondurucuda 6 aya kadar saklamak mümkün. Yemek istediğinizde ekmek kızartma ve tost makinelerinde ısıtarak ya da kendiliğinden çözünmesini bekleyerek ekmeğinizi ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz.” diye konuştu.

Her yıl 6 milyon çocuk ölüyor

Özcan, “Birleşmiş Milletler verilerine göre; dünyada açlık ve yetersiz beslenme yüzünden her gün yaklaşık 17 bin, her yıl 6 milyon çocuk hayatını kaybediyor. 900 milyon kişi her sabah açlıktan ölme riskiyle güne başlıyor. Sadece bu rakamlar bile ekmeğimizi israf etmememiz gerektiğini net bir şekilde anlatıyor. İsrafı önlemek için öncelikle ihtiyacımız kadar almayı ve daha da önemlisi aldığımız ürünü doğru koşullarda saklamayı öğrenmeliyiz.” dedi. 
Okunma Sayısı: 702
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı