"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Irak ordusu sivilleri katlediyor

29 Temmuz 2014, Salı
Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut, Irak ordusunun Ramadi, Felluce ve Kerme’de “hedef gözetmeksizin” yaptığı saldırılardan sivillerin zarar gördüğünü belirterek, operasyonun durdurulması çağrısında bulundu. Kerhut, “Yerleşim merkezlerine yönelik hedef gözetmeksizin yapılan bombardıman sonucu çok sayıda masum sivil, hayatını kaybediyor veya yaralanıyor” dedi.
Irak ordusu sivilleri katlediyor

Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut, Irak ordusunun Ramadi, Felluce ve Kerme bölgelerinde, “hedef gözetmeksizin” yaptığı saldırılardan sivillerin zarar gördüğünü belirterek, operasyonun durdurulması çağrısında bulundu.
Kerhut, yaptığı açıklamada, Irak ordusunun, her gün Ramadi, Felluce ve Kerme bölgelerine saldırı düzenlediğini ifade etti. “Yerleşim merkezlerini yönelik hedef gözetmeksizin yapılan bombardıman sonucu çok sayıda masum sivil, vefat ediyor veya yaralanıyor” diyen Kerhut, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve parlamento üyelerine çağrıda bulunarak, “sivillerin zarar gördüğü saldırıların” hemen durdurulmasını talep etti.
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silâhlı gruplar, birçok şehri ele geçirmiş, çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivilin göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde ordu ve silâhlı gruplar arasında çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD’in başını çektiği silâhlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları da düzenliyor.
Okunma Sayısı: 487
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı