"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Türkiye, Kürt devleti kurulmasına olumlu bakıyor” iddiası

29 Temmuz 2014, Salı
Ortadoğu’nun parçalanmaya doğru gittiğini söyleyen Suriye Kürt Millî Konseyi Türkiye temsilcisi Behzad İbrahim, bölgede Kürt devleti kurulması konusunda Türkiye’nin tavrının olumlu olduğunu düşünüyorum dedi.
 Parçalanma sonrası yeni devletlerin kurulacağını ifade eden Kürt Temsilci, “Bölgede Kürt devletinin kurulması konusunda Türkiye’nin tavrının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin karşı çıkması durumunda bölgede Kürt devletinin kurulması imkansız. Ancak Türkiye’nin bu konudaki tavrının olumlu olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Sykes – Pikot anlaşmasının birkaç yıl sonra yüz yılını dolduracağını ifade eden Kürt Konseyi Türkiye Temsilcisi İbrahim, “Sykes-Pikot sanırım miadını dolduracak. Ardından bölgede yeni devletler ortaya çıkacak. Yeni parçalanmalar yaşanacak. Tabiî ki bunların arasında da Kürt halkının yaşadığı Kürdistan da var. Bu ister Kuzey Irak bölgesi ister Suriye’nin Kuzey’i olsun Kürtlerin yaşadığı bölgelerde olsun bunlar yaşanacak.” şeklinde konuştu.
Okunma Sayısı: 476
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı