"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Lösemiye hücre tedavisi umudu

29 Temmuz 2014, Salı
Yeni geliştirilen hücre tedavisiyle, 7 yaşındaki lösemi hastası çocuk iyileşti. Amerikalı bilim adamları, kanser hücrelerini hedef alması için T lenfositlerini ‘’yeniden programlayarak’’ Emily Emma Whitehead’ın lenfoblastik lösemiyi yenmesini sağladı.
 Pennsylvania Üniversitesi’den bilim adamlarının geliştirdiği yeni tedavi yöntemi, hastanın kanından bağışıklık sisteminin en önemli hücreleri olan T lenfositlerini almayı, bir virüs yardımıyla bu hücrelerin genetiğini değiştirmeyi ve kanser hücrelerine saldırmasını sağlayan bir reseptöre sahip olmasını içeriyor. Üniversiteden yapılan açıklamada, tedavinin üzerinden 11 ay geçtiği ve Emily’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Başka bir lösemi hastası çocukta ise bu yöntemin işe yaramadığını belirten bilimadamları, daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurgulayarak, yine de Emily vak’asının umut verici olduğuna dikkati çekti. 
Okunma Sayısı: 579
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı