"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BU NASIL KENDİNİ SAVUNMA?

30 Temmuz 2014, Çarşamba
ORANTISIZ VAHŞETİNİN FİLİSTİN’DE YOL AÇTIĞI YIKIM, “İSRAİL KENDİNİ SAVUNUYOR” İDDİASINI ÇÜRÜTÜYOR
1 İsrailliye 23 Filistinli

Son saldırılarda ölen 1 İsrailliye mukabil 23 Filistinli can verirken, yaralılarda oran 1’e 25. Yok edilen 53 Filistinli aileye karşı, İsrail tarafında bir aile katliamı yaşanmadı. 1 Filistin roketine İsrail 7 füzeyle cevap verdi. Filistin’de 25 hastane vurulurken, İsrail’de böyle birşey olmadı.

Gazze yerle bir oldu, ama...


Gazze’de 2300 ev yıkıldı, 23.160 ev tahrip oldu; bombalanan 77 camiden 16’sı tamamen yıkıldı, 61’i zarar gördü; 145 okul ve 3 üniversite tahrip oldu; hedef alınan 9 yardım kuruluşu yıkıldı; 6 kanalizasyon hattı zarar gördü; İsrail’de ise bu tür şeylerin hiçbiri yaşanmadı.

1 İsrailliye karşı 23 Filistinli öldü

Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre Gazze’ye yönelik saldırılarda bin 45 Filistinli vefat ederken, İsrail tarafından 3’ü sivil 46 kişi öldü. Bu durumda, 1 İsrailli’nin ölmesine karşılık 23 Filistinli yaşamını yitirdi. Haftalardır devam eden saldırılarda  6 bin 235 Filistinli ve 177 İsrail askeri yaralandı.
     
Filistinli 53 aile yok oldu

İsrail’in kara, hava ve denizden düzenlediği saldırılarda 53 aile neredeyse tamamen hayata veda etti. Genellikle kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan aile katliâmlarında 285 kişi öldü. İsrail tarafından ise Filistin’dekinin benzeri aile katliâmlarına şahit olunmadı. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıların başladığı zamandan bu güne kadar 25 sağlık merkezinin hedef alındığını ifade ederken, İsrail makamları Gazze’den atılan füzelerle vurulan herhangi bir sağlık merkezinin olduğuna ilişkin duyuruda bulunmadı.

Bu nasıl kendini savunma?


İsrail’in Gazze’ye 3 haftadır devam eden saldırılarının taraflar arasındaki mukayeseli bilânçosu, İsrail saldırılarının “orantısızlığını” ortaya koyuyor. Yıllardır ambargo altındaki Gazze’nin 7 Temmuz’dan bu yana maruz kaldığı İsrail saldırılarında 1 İsrailliye mukabil 25 Filistinli yaralanırken, Filistin tarafından atılan 1 rokete karşılık, İsrail tarafından 7 füze atıldı.
     
2 bin 330 evi yıktı

İsrail’in kara ve hava saldırılarında Gazze Şeridi’nde 2 bin 330 ev tamamen yıkılırken, 23 bin 160 evde ise kısmi tahribat meydana geldi. İsrail ise Filistinliler’in attığı roketler dolayısıyla bazı evlerin küçük çapta zarar gördüğünü kaydetti.

Filistinliler yuvalarını terk etti

İsrail saldırıları dolayısıyla  6 kanalizasyon hattı zarar gördü. İsrail’deki alt yapıyı hedef alan herhangi bir saldırı ise düzenlenmedi. Saldırılar dolayısıyla evleri yıkılan veya evlerinin vurulma tehlikesi bulunan 187 bin Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı.
     
28 Filistinli esir alındı

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Oron Şaul isimli İsrail askerini esir aldığını açıklamasına karşılık İsrail, saldırıların başladığı günden bu yana 28 Filistinli’yi esir aldığını bildirdi.

İbadethaneler ve eğitim kurumları da hedefte


Resmî açıklamalara göre İsrail uçakları Gazze’de 77 camiyi bombaladı. Bunlardan 16’sı tamamen yıkılırken 61’i kısmen ayakta kalmayı başardı. İsrail’de ise şu ana kadar herhangi bir ibadet yerinin hedef alındığına ilişkin açıklama yapılmadı. Gazze’de 145 okul ile 3 üniversite İsrail saldırıları dolayısıyla kısmen yıkıldı. İsrail’de ise şu ana kadar herhangi bir eğitim merkezinin hedef alındığına ilişkin bir açıklama yok.
Okunma Sayısı: 909
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı