"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İSRAİL CAMİLERİ YIKTIYSA EZAN KİLİSEDEN YÜKSELSİN

30 Temmuz 2014, Çarşamba
İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı ve şiddetlenerek sürdürdüğü saldırılar nedeniyle evsiz kalan Filistinli aileler, Ramazan Bayramını sığındıkları kilisede geçiriyor. Filistin Kurtuluş Örgütünün (FKÖ) Hıristiyanlardan sorumlu daire Başkanı Manuel Müsellim, “Ben her zaman Müslümanlara, ‘Eğer İsrail camilerinizi yıktıysa, gelin ezanlarınız kilisemizden yükselsin’ diyorum. İsrail’in saldırıları Müslüman-Hıristiyan, cami-kilise ayrımı yapmıyor, Filistinlilerin acısı ortak” dedi.
Filistinliler, bayramı kilisede kutluyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı ve şiddetlenerek sürdürdüğü saldırılar dolayısıyla evsiz kalan Filistinli aileler, Ramazan Bayramı’nı sığındıkları kilisede geçiriyor. Müslümanlar, bayram namazını Filistinliler için kapısını açan Ortodoks kilisesinin avlusunda kıldı. Hayır kurumları, bayram sabahında kiliseye sığınan Filistinli aileler için kıyafet, oyuncak yardımı yaptı. İsrail’in saldırılarını bir nebze unutan çocukların bazıları kilisenin avlusunda maç yaparken, diğerleri seyyar dönme dolaba binmenin keyfini çıkardı. Kiliseye sığınan onlarca kişiden biri olan Fayize Zuaneyn, “Bayram namazını burada kilisede eda ettik. Küçüklerin tekbir sesleri yankılandı. Ramazan ayının son günlerini burada geçirdik. Teravih namazı kılıp Kur’ân-ı Kerîm okuduk” diye konuştu. Bayramı bu şekilde geçirmekten huzursuz olduğunu dile getiren Zuaneyn, diğer yandan Hristiyanların, Müslümanlara Rum Ortodoks kilisesinin kapılarını açmasının güzel bir örnek olduğunu söyledi. Gazzeli Enver Şallah ise Hristiyanların, Müslümanları kiliseye kabul etmelerinin, bir nebze olsun acılarını hafiflettiğini ifade etti.

İsrail saldırırken cami-kilise ayrımı yapmıyor


Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Hristiyanlardan Sorumlu Daire Başkanı Manuel Müsellim, “Ben her zaman Müslümanlara, eğer İsrail camilerinizi yıktıysa gelin ezanlarınız kilisemizden yükselsin diyorum. İsrail’in saldırıları Müslüman-Hristiyan, cami-kilise ayrımı yapmıyor, Filistinlilerin acısı ortak” dedi. İsrail’in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’ye saldırılarında şimdiye kadar binden fazla Filistinli vefat etti ve yaralandı. İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü “Koruyucu Hat” adıyla Gazze’ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.
Okunma Sayısı: 2686
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı