"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öldürülenlerin yüzde 82’si sivil

31 Temmuz 2014, Perşembe
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında öldürülenlerin yüzde 82’sinin sivil olduğunu bildirdi. Açıklamada, 7 Temmuz’dan bu yana 252’si çocuk bin 232 Filistinlinin katledildiği saldırıların “savaş suçu” olduğu kaydedildi.
Gazze’de ölenlerin yüzde 82’si sivil
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında vefat edenlerin yüzde 82’sinin sivil olduğunu bildirdi. Merkezi Cenevre’de bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in sivilleri hedef alan saldırıları arttırdığı ve sivilleri koruyacak bir önlem almadığı belirtildi. İsrail’in uyarmadan sivillerin evlerini hedef almasının “savaş suçu” olduğu kaydedilen açıklamada, “İsrail saldırılarda 56 aileyi katletti. Söz konusu ailelerin fertlerinin çoğu vefat etti. Aileleri hedef alan saldırılarda vefat edenlerin sayısı 250’ye ulaştı. Savaş ve ambargo dolayısıyla 8 senedir sıkıntı çeken Gazze ekonomisinde, büyük zarara yol açtı. 880 milyon dolar ekonomik zarar var” ifadesi kullanıldı. İsrail’in Gazze’ye son saldırısında 214 bin 500 kişinin evsiz kaldığı belirtilirken, yarısının BM’ye bağlı okullara sığındığı bildirildi. Hamas’ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze’ye saldırı başlattığı 7 Temmuz’dan bu yana 90’dan fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı. 7 Temmuz’dan bu yana 252’si çocuk bin 232 Filistinli vefat etti. sayıların gün geçtikçe artmasından endişe ediliyor.

İsrail, yine BM okulunu vurdu: 20 ölü
İsrail’in Gazze Şeridi’nde BM’nin mülteciler için sığınak olarak kullandığı bir okulu vurması sonucu 20 kişinin öldüğü bildirildi. Gazze sağlık yetkilileri, bugün erken saatlerde yapılan saldırı sonucu 90 kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail’in geçtiğimiz günlerde de BM’nin sığınak olarak kullandığı bir okulu vurması sonucu çok sayıda sivil ölmüştü. İsrail tarafından saldırı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) sözcüsü Adnan Ebu Hasna, İsrail’in saldırılarından kaçan sivillerin sığındığı Cebaliye mülteci kampındaki BM okulunun vurulduğunu söyledi. Okul, BM’nin UNRWA ajansı tarafından sığınak olarak Filistinli mülteciler için açılmıştı. Okulun müdürü Gayiz Ebu Dayih, 04:30 sularında tankların okulu birkaç dakika ara ile vurduğunu söyledi. Tank mermilerinin 2 sınıfa ve bir tuvalete isabet ettiğini aktardı. Okulun önündeki duvarın ise çöktüğü kaydedildi. Gazze Sağlık Bakanlığu yetkilisi Eşref El Kidra, okulun vurulması sonucu 15 kişinin öldüğünü ve 90 kişinin de yaralandığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde de İsrail’in BM tarafından sığınak olarak kullanılan bir okulu vurması sonucu 15 sivil ölürken, 200’den fazla kişi de yaralanmıştı. 
Okunma Sayısı: 757
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı