"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bize bayram yok

31 Temmuz 2014, Perşembe
İsrail’in sivil yerleşim birimlerini hedef alarak saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de her şey gibi bayram sevinci de yıkılan evlerin enkazı altında kaldı. 9 yaşındaki Hani’nin, “Evimize dönüp arkadaşlarımla oynamak istiyorum” ve Baba Hüccac’ın, “Bize bayram yok. Burada hayat çok acı” cümleleri, İsrail’in bayramı dahi Filistinlilere zehir ettiğini açıkça ortaya koyuyor.
Bize bayram yok!
İsrail saldırılarından korunmak için Şifa Hastanesi’nin çevresine çadırlar kuran aileler, toz toprak içinde kalan ve bayram olduğuna inanamayan çocuklarını gördükçe “Bize bayram yok” diyorlar. Babasının kumaş ve örtülerle yaptığı çadırda bayramı karşılayan 9 yaşındaki Ahmed Hani, çıplak ayaklarına ve kirli elbiselerine bakarak bayram için aldıkları ancak Şucaiyye Mahallesi’ndeki bombalanmış evlerinin enkazı altında kalan yeşil gömleği ve siyah pantolonunu hayal ediyor. Bayram olduğu için sevinemediğini ve giyecek yeni bir elbisesi olmadığını belirten Hani, “Burada hastane avlusunda ve bu çadırın içinde bayram yok. Evimize dönüp arkadaşlarımla oynamak istiyorum” dedi. Bütün aile bireylerinin içine sığmaya çalıştığı küçük çadırda, oturduğu çıplak yerden sözlerini sürdüren Hani, “Arkadaşlarım ölü mü sağ mı bilmiyorum. Onları bir daha görebilsem keşke” diye konuştu. Endişe ve korku dolu hüzünlü günler geçirdiklerini, tüm sevinçlerin acılara dönüştüğünü ifade eden 10 çocuk annesi Fatma Hals da, “Bugün akrabalarımı karşılayacak, torunlarıma bayram harçlığı ve tatlı verecektim. Ama şimdi yerinden edilmiş ve dağılmış vaziyetteyiz” ifadeleriyle yaşadığı hüzün ve acıyı dile getirdi. Anne Hals’ın konuşmasını tamamlayan 17 yaşındaki kızı Sena da çocukları sevindirecek hiçbir şeyleri olmadığını belirtti.

“Burada hayat çok acı”
“Anne, mamul (hurmayla yapılan bayram tatlısı) istiyorum, neden yapmıyorsun” diyen küçük Rafi Hüccac’ın ağlama seslerinin geldiği hastane bahçesindeki bir başka çadırda ise anne Necat çocuğunun kendisine sürekli gerçekten bayram olup olmadığını sorduğunu söyledi. “Bu çocukların günahı neydi, bayramlarını hastanede geçiriyorlar. Onlara ne çikolata ne de bayramlık alabildik. Toz toprak içindeler. Bakın, her birinin gözlerine nasıl da hüzün çöktü” ifadelerini kullanan anne Necat Hüccac, eşinin Şucaiyye Mahallesi’ndeki katliâmdan kaçtıkları sırada şarapnalle yaralandığını kaydetti. Çocuklarına evlerine döndüklerinde bayramlık alacağına söz veren Hani Hüccac ise, “Bize bayram yok. Burada hayat çok acı” şeklinde konuştu.
Okunma Sayısı: 724
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı