"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AB, Rusya’ya yaptırımları ağırlaştırdı

31 Temmuz 2014, Perşembe
Avrupa Birliği (AB), Ukrayna krizi bağlamında Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımların çapını genişleterek “üçüncü aşama” olarak adlandırılan ve hedef odaklı ekonomik yaptırımlar içeren tedbirler paketini devreye sokmaya karar verdi.
Diplomatik kaynaklar, şu ana kadar Ukrayna krizinde rolü olduğu düşünülen isimlere AB ülkelerine seyahat yasağı ve birlik ülkelerindeki malvarlıklarının dondurulması önlemlerini içeren “ikinci aşama” yaptırımları uygulayan AB’nin yeni yaptırımlarının ekonominin çeşitli alanlarını kapsadığını belirtti. AB Daimi Temsilciler Komitesi’nin (COREPER) vardığı uzlaşı çerçevesinde Rusya’ya silâh ambargosu uygulanacak ve bu uygulama, yeni sözleşmeler için geçerli olacak. AB’nin aldığı bu karar Rusya’ya son teknoloji ürünü savaş gemisi satmak için 1,2 milyar avroluk sözleşme imzalayan Fransa’yı da rahatlatan bir muhtevaya sahip. Rusya’nın derin deniz, kutup ve kaya petrolü sondajlarında ihtiyaç duyduğu hassas teknolojinin de bu ülkeye satışı yasaklandı. AB kaynakları, doğalgaz sektörünün bu alandaki yaptırımlardan etkilenmeyeceğini belirtiyor. Buna karşılık Rusya’nın gaz endüstrisini modernleştirmek için ihtiyaç duyduğu ürünlerin satışı da yaptırım kapsamına alındı.
Okunma Sayısı: 383
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı