"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Reflü’de yeni dönem

31 Temmuz 2014, Perşembe
TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ CERRAHLARINDAN DOÇ. DR. ÖNDER SÜRGİT, REFLÜ AMELİYATLARINDA GELİŞTİRDİĞİ OPERASYON TEKNİĞİYLE TIP LİTERATÜRÜNE GİRMEYİ BAŞARDI.
Türk cerrah reflü ameliyatlarında geliştirdiği operasyon tekniğiyle tıp literatürüne girmeyi başardı. Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi cerrahlarından Doç. Dr. Önder Sürgit’in yeni tekniği Goldfinger Fundoplication (Altınparmak Tekniği)  adını aldı. Sürgit, yeni yöntemiyle ameliyat anında hastanın çok daha az anestezi almasını sağlarken operasyon süresini 70’den 25 dakikaya ve organ yaralanmaları riskini sıfıra indirdi.

5 KİŞİDEN 1’İ REFLÜ
Mide muhtevasının yemek borusuna geri kaçması anlamına gelen reflü Türkiye’de nüfusun yaklaşık yüzde 20’sini etkiliyor. İstatistiklere göre her 5 kişiden birinde reflü hastalığı  görülüyor. Mide asidinin yemek borusuna ve daha üst bölümlere bazen akciğere kaçması ile, karın üst bölümünde ağrı, kalp hastalığı sanılan göğüs ağrısı, boğazda yanma hissi, sürekli öksürük, diş çürükleri ve ağız kokusu gibi şikâyetlere sebep oluyor.

AMELİYATI 25 DAKİKAYA İNDİRDİ

Geliştirdiği yöntemle literatüre giren Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi cerrahlarından Doç. Dr. Önder Sürgit sıkıntının, asidin kaçmasını engelleyen anatomik mekanizmada olduğundan tedavide gerçek seçeneğin cerrahi olduğunu aktardı. Reflü ameliyatına dönük geliştirdiği yeni tekniğe dönük bilgiler veren Genel cerrahi uzmanı Sürgit ‘Tekniğimiz  Goldfinger Fundoplication (Altınparmak Tekniği) ismiyle önemli uluslar arası bir dergide yeni operasyon tekniği olarak yayınlandı. Teknik hastalar açısından, operasyon zamanını önemli derece kısaltmıştır. Normalde 1 saat 10 dakika olan reflü ameliyatı 25 dakikaya inmiştir” diye konuştu.  Ankara / Fatih Karagöz

ORGAN YARALANMALARINI SIFIRLADI

Yeni teknikle ameliyat anında hastanın çok daha az anesteziye maruz kaldığını ifade eden Sürgit, ‘Goldfinger Tekniği operasyonun komplikasyonları olan mide, yemek borusu, karaciğer ve dalak yaralanması gibi riskleri normal teknikte görülen oranlardan çok daha aşağıya çekmekte ve açık ameliyata dönme riskini de neredeyse sıfırlamaktadır” dedi.
Okunma Sayısı: 1151
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı