"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çipli damacanalar geliyor

31 Temmuz 2014, Perşembe
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, su damacanalarının kimliği olacağını, su ile ilgili belirlenen standartların kapaktaki çipte yer alacağını söyledi.
 3 yıllık ömrü, 75 defa yıkanma süreçleri var
Sağlıklı suyun insan sağlığı için önemine dikkat çeken Müezzinoğlu, “Bu damacanaların 3 yıllık ömrü var. 3 yıldan sonra kullanılamaz. 75 defa yıkanma süreçleri var. Bunların sağlıklı yıkanıp yıkanmadığı, iyi dezenfekte edilip edilmediği, sıcak suyla dezenfekte edilip edilmediği önemli. Damacanadaki suyun üç aylık ömrü var. Sağlıklı kontrol edilip edilmediği ile ilgili değerlendirmeleri TÜBİTAK’la ortaklaşa yapıyoruz.” dedi.

Çipli damacanalar geliyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, su damacanalarının kimliği olacağını, su ile ilgili belirlenen standartların kapaktaki çipte yer alacağını söyledi. Müezzinoğlu, yabancı doktorların kamu hastanelerinde çalışabilmesi için kanunî düzenlemenin yapıldığını, bunu da yıl sonuna kadar yapacaklarını ifade etti. Bakan Müezzinoğlu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek, sağlık çalışanlarıyla bayramlaşarak kahvaltı yaptı. Müezzioğlu, ardına basın mensuplarının sorularını cevapladı. Her damacananın bir kimliği olacağını kaydeden Müezzinoğlu, “Her kullanım suyu için kapağında ayrı bir kontrol sistemi olacak. O kontrolde suyun sıcaklığı, kullanılan deterjanın standartlara uygun olup olmadığı, suyun kalitesi, su ile ilgili belirlediğimiz standartlar, o kapaktaki çipte kayıtlı olacak. Bütün bunları ilâç takip sisteminde olduğu gibi telefonlara da program yükleyerek, damacana suyunu alan her vatandaşımız kullandığı suyun hem kimliğini, hem de kalitesini kendi telefonundan görmüş olacak. Bizim arzumuz insanların sağlıklı beslenmesi ile ilgili en önemli unsur olan suyun vatandaşa sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi.” ifadelerini kullandı. 
Okunma Sayısı: 520
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı