"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yurt dışında oy verme işlemi başladı

01 Ağustos 2014, Cuma
Cumhurbaşkanı seçimi için yurt dışında oy verme işlemi başladı.
İlk oy, Avustralya’da kullanıldı. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına, ilk kez cumhurbaşkanını belirlemek için bulundukları ülkelerde oy verme hakkı tanınan seçimde, Avustralyalı Türkler sandık başına gitti. Melbourne Başkonsolosluk binasındaki özel odada tutulan sandıklar, boş oy pusulaları, seçmen listeleri, mühürler ve oy verme işleminde kullanılacak malzemeler, sabah erken saatlerde Melbourne Konsolosu Sinan Yeşildağ, seçim komisyonu üyeleri ve konsolosluk görevlileri tarafından, sandık başkanları ve kurul üyelerine teslim edildi. Yaklaşık 2 saatlik son hazırlıklardan sonra oy verme işlemi başladı. 54 ülkede 103 merkezde sandık kurulacak. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, yurt dışındaki vatandaşlar randevu aldıkları günde, randevu almayanlar sistemin kendileri için belirlediği günde oy kullanacak. YSK’nın aldığı karar uyarınca, Almanya, ABD, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsrail, İsviçre, İtalya, KKTC, Lübnan, Norveç, Romanya, Suudi Arabistan ve Türkmenistan’da ilk tur için oylama 31 Temmuz-3 Ağustos’ta 4 günde yapılacak. Kanada, Avustralya ve Rusya’da oy verme işlemi 31 Temmuz-2 Ağustos, Bulgaristan ve Kazakistan’da 1-3 Ağustos arasında gerçekleştirilecek. Yurt dışındaki seçmenler, randevu aldığı ya da kendisi için belirlenen günde oy kullanamadığı takdirde 10 Ağustos’a kadar gümrük kapılarında oy verebilecek.
Okunma Sayısı: 558
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı