"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BUDO’da yaşlılara yüzde 50 indirim karmaşası

01 Ağustos 2014, Cuma
Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlayan BUDO’da, yaşlılara yüzde 50 bilet indirimi uygulanıp uygulanmadığı karmaşası yaşanıyor.
Vatandaşlar, indirim oranının yüzde 20 düzeyinde kaldığını belirtirken, Büyükşehir Belediyesi ise yüzde 50 indirimin tam uygulandığını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde rotasına Erdek-Avşa, Marmara Adası-Tekirdağ’ı da ekleyen BUDO’ya yaşlı bileti eleştirisi yapıldı. Vatandaşlar, BUDO’da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın geçtiğimiz yıl çıkarttığı 6495 sayılı kanunun 88. maddesindeki, “65 yaş üzeri vatandaşlara, demiryolları ve denizyollarının şehirler arası yolculukların da yüzde 50 indirim uygulanır” ibaresine uyulmadığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada, indirimin yüzde 50 oranında uygulandığını savundu. Açıklamada: “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelik gereğince uygulamaya geçilmiş olup, Bursa Deniz Otobüsleri Yolcu Taşıma Kuralları gereğince, 65 yaş ve üzeri yolculara, yolcu taşıma bedeli üzerinden yüzde 50 indirim uygulanmaktadır” denildi.  
Okunma Sayısı: 622
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı