"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu mahallede leyleklerle insanlar iç içe yaşıyor

01 Ağustos 2014, Cuma
Bursa merkez Nilüfer ilçesi Gölyazı Mahallesi’nde halk leyleklerle iç içe yaşıyor. Beldenin sokaklarında elektrik direklerini ya da bina çatılarını mesken tutan leylekler ilginç görüntüler oluşturuyor.
Uluabat Gölü’nün kuzey kıyısında, küçük bir yarımada ile hemen karşısındaki adadan oluşan Gölyazı; tarihî mekânları, tabiî güzellikleri ve Ağlayan Çınarı ile yerli yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gölyazı’nın müdavimleri arasında sadece insanlar yok, her yıl bu küçük mahalleye gelerek yazı burada geçirenlerin başında leylekler geliyor. Eski evlerin oluşturduğu dar sokaklarda 50 metrede bir leylek yuvası görmek mümkün. Elektrik direkleri ya da bina çatılarına yuva yapan leylekler, mahallede olup bitene aldırmadan huzurlu dünyalarının tadını çıkartıyor. Sokakta mahalli kıyafetleri ile çalışan kadınlar ve mahalle halkı da leyleklere çok alışmış. En iyi dostları olarak leylekleri gören mahalle sakinleri, onların huzuru için ellerinden geleni yapıyor. 

Okunma Sayısı: 612
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı