"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DİYANET’TEN AÇIKLAMA: Münafıklar bahsi çıkarılmadı

02 Ağustos 2014, Cumartesi
Yazarımız Ahmet Dursun’un Perşembe günkü yazısında, Diyanet’in bastığı İşaratü’l-İ’câz’daki münafıklar bahsinin çıkartıldığına dair bir ifadeden dolayı, Diyanet’in yaptığı açıklamada, “Diyanet’in Risale-i Nur’u tahrif ettiği” iddiasının gerçeği yansıtmadığı, Başkanlıkça yayımlanan, ‘’Bediüzzaman Said Nursi’nin İşaratü’l-İ’caz fi Mezanni’l-İcaz’’ adlı Kur’ân tefsirinin orijinaline sadık kalınarak hazırlandığı belirtildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama: Münafıklar bahsi çıkarılmadı
Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, “Diyanet’in Risale-i Nur’u tahrif ettiği” iddiasının gerçeği yansıtmadığı, Başkanlıkça yayımlanan, “Bediüzzaman Said Nursî’nin İşaratü’l-İ’caz fi Mezanni’l-İcaz” adlı Kur’ân tefsirinin orijinaline sadık kalınarak hazırlandığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bahse konu bölüm Başkanlığımız İşaratü’l-İ’caz baskısının 240-402’nci sayfaları arasında orijinalinde olduğu gibi aynen yer almaktadır. Bu bölümün çıkarılması gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi eserin tamamı Arapça ve Osmanlıca orijinal el yazması ilk nüshalar karşılaştırılarak ve titiz bir karşılaştırma ile yayına hazırlanmıştır. Müellifin ve mütercimin hayatta iken eser üzerinde yaptıkları tüm tasarruflar dikkate alınmış ve Diyanet baskısı bu çerçevede eserin orijinaline sadık kalınarak hazırlanmıştır.”
Okunma Sayısı: 4682
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı