"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Alman basını Gazze’yi örtüyor

02 Ağustos 2014, Cumartesi
Ülkedeki bazı büyük medya gruplarının İsrail yanlısı yayınları ve Filistin’e destek gösterilerini Yahudi karşıtlığıyla ilişkilendirme çabaları tepki topluyor.
Almanya’da bazı büyük medya gruplarının İsrail yanlısı yayınları ve ülkede devam eden Filistin’e destek gösterilerini Yahudi karşıtlığıyla ilişkilendirme çabaları Müslüman toplumun tepkisini çekiyor. Almanya’nın en büyük medya gruplarından olan ve 2,5 milyon tirajlı Bild gazetesinin de sahibi Axel Springer grubu, Alman hükümetinin İsrail politikasıyla aynı paralelde İsrail’e destek veren yayın çizgisini sürdürüyor. Son dönemde gerçekleştirilen Filistin yanlısı gösterilere karşı tavrını sertleştiren Axel Springer’in 1967 yılından bu yana koruduğu yayın ilkeleri arasında, “Yahudiler ile Almanlar arasında uzlaşmayı teşvik etmek ve İsrail halkının yaşamsal haklarını korumak” da bulunuyor. Almanya’da Axel Springer grubu bünyesinde bulunan Bild ve Die Welt gazeteleri yayınlarında İsrail’e destek çıkarken, bağımsız gazetelerin yayınlarında daha dengeli olmaya çaba göstermeleri dikkat çekiyor. Bu arada az sayıda da olsa Almanya’daki bağımsız ve özerk yayın kuruluşlarının İsrail’in askeri operasyonuna yönelik eleştirel yayınları, İsrail lobisi ve bazı Yahudi kuruluşları arasında rahatsızlığa yol açtı. 
Okunma Sayısı: 592
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı