"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’nin ‘randevu’ isyanı

02 Ağustos 2014, Cumartesi
Yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarına, cumhurbaşkanını belirlemek için ilk kez bulundukları ülkelerde oy verme hakkı tanınan seçim sürecine katılımın az olması, AKP’li yöneticileri üzdü.
Yurt dışından gelecek oyların oy oranlarını ciddi şekilde etkileyeceğini ve kendilerine fayda sağlayacağını düşünen AKP’li yöneticiler, Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘randevu’ uygulamasından vazgeçmesini talep etti. Katılımın düşük olmasını, seçimin yaz aylarına denk gelmesine baplayan AKP yönetimi toplam yurt dışı seçmeninin yüzde 10’u kadar bir katılım beklediklerini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, YSK’ya başvurarak yurt dışında yaşayan ve cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak için randevu alan kişi sayısının çok az olduğu gerekçesiyle düzenlemenin kaldırılması talep etti. Kurul, söz konusu talebi kabul etmedi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu da konuyu “YSK’nın yaşanan bu sıkıntıları göz önünde tutarak, süreyi uzatması ya da vatandaşa hangi gün gelirse gelsin, oy kullanma imkanı vermesi lâzım” şeklinde değerlendirdi.  
Okunma Sayısı: 611
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı