"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çocuklarımız TEHLİKEDE

20 Ağustos 2014, Çarşamba
Türkiye’de geçen yıl suça sürüklenen çocuk sayısı, önceki yıla göre yüzde 14,5 artarak 115 bin 439 oldu.
YÜZDE 58’İ 15-17 YAŞINDA
Suça sürüklenen çocuk sayısının 2013’te yüzde 14.5 arttığı Türkiye’de güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısı 273 bin 571 oldu. Çocukların yüzde 57.9’unun 15-17, yüzde 25’inin 12-14, yüzde 17.1’inin  11 yaş altı çocuklar olduğu görüldü.
 
BONZAİ, NESLİ KAYBETTİREBİLİR
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Ercan, hedef kitlesi gençler olan bonzainin, bir neslin kalıcı psikolojik hasarla derin bir yara almasına neden olacağını bildirdi. 
 
 

ÇOCUKLAR SUÇA İTİLİYOR
Türkiye’de geçen yıl suça sürüklenen çocuk sayısı, önceki yıla göre yüzde 14,5 artarak 115 bin 439 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuklar, 2013” istatistiklerini yayımladı. Buna göre, geçen yıl güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 11,6 arttı ve 273 bin 571 olarak kayıtlara geçti. Söz konusu çocukların yüzde 57,9’unun 15-17 yaş grubunda, yüzde 25’inin 12-14 yaş grubunda, yüzde 17,1’inin ise 11 yaşın altında olduğu görüldü. Geçen yıl güvenlik birimine gelen veya getirilen çocukların yüzde 68,6’sı erkek, yüzde 31,4’ü ise kız çocuklardan oluştu. Kanunlarda suç olarak tanımlanan bir fiili işlediği iddiasıyla güvenlik birimlerine gelen 115 bin 439 çocuğun yüzde 88,7’sini erkek, yüzde 11,3’ünü kız çocuklar oluşturdu. Suça sürüklenen çocuk sayısının 2013’te yüzde 14,5 arttığı görüldü.
 
EN ÇOK YARALAMA OLAYLARINA KARIŞTILAR
Suça sürüklenme ile güvenlik birimlerine getirilen 115 bin 439 çocuktan 42 bin 540’ı yaralama suçu ile isnat edildi. Bu suçu 33 bin 38 çocuk ile hırsızlık, 10 bin 504 çocuk ile de uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, satmak veya satın almak suçu izledi. Ayrıca, 4 bin 269 çocuk mala zarar verme, 4 bin 20 çocuk ise tehdit gerekçesiyle suçlandı. Geçen yıl adlî birimlere 103 bin 278 çocuk sevk edildi.  Güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların yüzde 54,8’i ailesine teslim edilirken, yüzde 37,8’i adlî birimlere sevk edildi. Sosyal kuruma teslim edilen çocuk oranı ise yüzde 3 oldu.  
 
BONZAİ İLE BİR NESİL YARA ALACAK
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Ercan, hedef kitlesi gençler olan bonzainin, bir neslin kalıcı psikolojik hasarla derin bir yara almasına sebep olacağını bildirdi. Prof. Dr. Ercan, “bonzai” isminin minyatür ağaçları tanımlamak için kullanıldığını, tamamen kimyasal olan uyuşturucu maddenin ise bazı bitkilerin ve genellikle bonzai ağacının yapraklarına emdirildiğini kaydetti. Bonzainin esrardan daha fazla yan etkisi bulunduğunu, duyu organlarının algılama yeteneğini bozduğunu, olmayan şeyleri görüp hissedilmesine sebep olduğunu aktaran Prof. Dr. Ercan,  şunları ifade etti: “Yan etkileri çok ciddidir, ölümcüldür. En önemlisi sinir sistemine aşırı derecede toksiktir, kanserojendir ve kalp hastalığına yol açarak olarak ani ölüme sebep olabilir. Hedef kitlesi gençler olduğundan bir neslin kalıcı psikolojik hasarla derin bir yara almasına sebep olacaktır. Bu sentetik halüsinojen ürün, fare zehiri, bitkisel intektisitler, tarım ilâçları, jamaika bitkileri, kokain içermektedir.  Diğer kalp damar hastalarından farklı olarak bonzai kullananlarda damarlarında darlıklar olmasa dahi kalp krizi ve ölüm tehlikesi oluşabilir.” 
Okunma Sayısı: 1247
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı