"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İktidar, Risale-i Nur’u kendi siyaseti için kullanıyor

20 Ağustos 2014, Çarşamba
Yeni Asya’yı ziyaret eden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Risale-i Nur’a bandrol engelini ve eserleri devletleştirme girişimini eleştirirken,"Millete mal olmuş eserlerde devlet kolaylaştırıcı olmalı”dedi. Uysal, “İktidar bu meseleyi kullanıp kendisine paydaş yaptığı Nur gruplarını yanına çekerek Fethullah Gülen′le kavgasına bir meşruiyet oluşturmaya çalışırken, Yeni Asya başta olmak üzere kendi paydaşı haline gelmeyenlere karşı da sopa olarak kullanıyor” şeklinde konuştu.
Millete mal olmuş eserlerde devlet kolaylaştırıcı olmalı
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Risale-i Nurları devletleştirme girişimi için “Millete mal olmuş eserlerde devlet kolaylaştırıcı olmalı” dedi. Gazetemizi ziyaret eden Uysal, Kültür Bakanlığının uyguladığı, Risale-i Nurların basımını fiilen durduran hukuksuz bandrol engelini ve TBMM’de kabul edilen madde ile devlet tekeline alınma girişimini değerlendirirken, bunun sadece Risale-i Nur’la değil, iktidarın temel bakışı ile ilgili bir problem olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin artık bir parti devletine dönüştüğünün altını çizen Uysal, “Niyeti belli, kontrol etmek. Nasıl TMSF eliyle birtakım şeyleri kontrol ediyorsa, şimdi de Kültür Bakanlığı eliyle bu bandrol meselesini kullanarak konuyu kendi inhisarına almak istiyor” diye konuştu.
 
 
İktidar, Risaleleri siyasetine alet ediyor
İktidarın, bandrol konusunu Yeni Asya başta olmak üzere kendi paydaşı haline gelmeyenlere karşı sopa olarak kullandığını kaydeden Uysal şunları söyledi: “Bu işi samimiyetle yapsalar, bu işin sahipleri fiilen var. Bunların sahibi yoksa, eserler yok olmaya yüz tutmuşsa devlet birtakım tedbirler alabilir, ama  hükümetin niyeti böyle bir niyet değil, dolaylı bir şekilde kendi kontrolü altına almaya çalışıyor. Bunlar kendilerini hiç gitmeyecek şekilde iktidar olarak düşündükleri için böyle yapıyorlar. İyi de bunun yarın kötü niyetli birinin eline geçmeyeceğinin garantisi yok ki. Ki zaten siz de iyi niyetli değilsiniz. Hukukun yetersiz kaldığı bu tür bir mevzuda hakların devri noktasında yaşanan birtakım eksiklikler var, ama millete mal olmuş eserlerle ilgili bir konuda devletin meseleyi zorlaştırmak değil, kolaylaştırmak noktasında olması lazım. Ama iktidarın hiç o tarafıyla ilgilendiği kanaatinde değilim. Tamamıyla “Kendi siyasetime nasıl cephane yaparım,” onun derdinde. İşin esasıyla ilgili bir endişe duymuyor. İşin bir başka noktası da, bu meseleyi kullanıp kendisine paydaş yaptığı Nur gruplarını yanına çekerek Gülen’le kavgasına bir meşruiyet oluşturmaya çalışıyor.
 
 
GÖKHAN YILMAZ / İSTANBUL
Twitter: @MGokhanYlmz
Okunma Sayısı: 4214
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    20.8.2014 07:04:00

    ’Ben ekmeksiz yaşarım amma hürriyetsiz asla,diyen aziz üstadımızın ve ifade ettiği gibi tüm insanların hakkı olan RİSALEİ NURlara günler ve aylardır zımni yasak getiren,devlet tekeline girişini alkışlayan akıl sahiplerine soruyorum.SİZLER ağabey,hizmet erleri ne oldunuz da aklınızı siyaset bezirganlarının bu oyununa alet ettiniz,nasıl bu gaflete düşüyorsunuz.
    RİSALEİ NUR ları sadeleştiren,sahteleştirmek isteyen,tesirini kırma ve perde olmak isteyenlere bu şakilde mani oluyoruz demek ancak mezarlıkta ıslık çalmaktır.ASIL TEHLİKE DEVLET tekelidir.Yarınını garanti eden,insanların yarın ne düşünüp karar vereceğini ancak ALEMLERİN RABBİ bilir,sizler bu vebali kaldıramazsınız,vakit geç olmadan bu yanlış ve hatadan dönünüz.PROBLEMİNİZ YENİ ASYA,yada bu meşveret ve istişare ile hizmeti prensip edinenlere karşı ne yapacaksanız eveleyip gevelemeyin bizler bunu anlarız yeterki RİSALEİ NUR ve iman hizmetini alet etmeyiniz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı