"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Dinleme” tartışması büyüyor

20 Ağustos 2014, Çarşamba
Almanya Federal Haber Alma Teşkilatı BND’nin 2009 yılından bu yana hükümetin görevlendirmesi üzerine Türkiye’yi ve Almanya’daki Türk derneklerini dinlemesinin yankıları sürüyor. Hükümet çevrelerinin dinlemeye gerekçe gösterdiği bir neden, Türkiye’nin Suriye ve Irak politikasında ikili oynadığı görüşü. Açıklamalarda, ABD’nin Almanya’yı bu konuda uyardığı da belirtiliyor.
Dinleme tartışmaları büyüyor
 
Almanya Federal Haber Alma Teşkilatı BND’nin 2009 yılından bu yana hükümetin görevlendirmesi üzerine Türkiye’yi ve Almanya’daki Türk derneklerini dinlemesinin yankıları sürüyor. Dinlemeyi kabul eden hükümet çevreleri, “dinledik çünkü” diye başlayan cümlelerle gerekçelerini sıralıyor. Almanya’nın en çok satan Bild gazetesine göre, Almanya, Türkiye’nin Batıyla sıkı ilişki içinde olduğuna inanmıyor. Hükümet çevrelerinin dinlemeye gerekçe gösterdiği diğer neden, Türkiye’nin Suriye ve Irak politikasında ikili oynadığı görüşü. ABD’nin Almanya’yı bu konuda uyardığı belirtilen haberde, “Türkiye MİT kanalıyla radikal İslamcı gruplara silah ve lojistik destek veriyor” ifadeleri yer alıyor.

Ankara çekiniyor olabilir

Deutsche Welle Türkçe servisinin aktardığına göre; Berliner Zeitung’da çıkan bir yorumda Alman istihbaratını elde etmiş olması muhtemel bilgilerden Ankara’nın çekiniyor olabileceği iddia edildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi: “Türk hükümeti, BND’nin istihbarat faaliyetlerini şantaj potansiyeli olan bilgilerin toplanması olarak yorumlayabilir. Hükümetin temkinli tepkisi, BND’nin elindeki belgelerden çekindiğinin ve Berlin ile büyük bir ihtilaf içinde olmak istemeyişinin bir işareti olarak da yorumlanabilir. Şimdi Ankara’da şu soru sorulacak: BND yolsuzluk skandalı konusunda neler biliyor? Bu tür iç işlerine dair bilgiler dışarıya sızarsa, iç ve dış siyasette bir depreme yol açar.”
Okunma Sayısı: 564
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı