"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Heykel yıkıldı; 1 ölü

20 Ağustos 2014, Çarşamba
PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykeli için İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamada, “Diyarbakır ili Lice ilçesi Yolçatı kırsalında yapıldığı tesbit edilen heykel, 19 Ağustos 2014 günü sabah saatlerinde jandarma ekiplerimizce kaldırılmıştır” denildi. Heykelin yıkılması sırasında çıkan olaylarda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Heykel yıkıldı Lice karıştı

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü’nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykelinin kaldırılması için mahkemenin verdiği kararı uygulamak için güvenlik güçleri bu sabah harekete geçti. Heykeli kaldırmak isteyen güvenlik güçlerine toplanan kalabalık engel olmak isteyince olaylar çıktı.  Heykel askerler tarafından kaldırıldı.  Heykele el konulması esnasında çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
EL KOYMA KARARI ÇIKMIŞTI
 
Yolaçtı Köyü’nün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK’lılar için mezarlık kuruldu. Mezarlığa PKK’nın 15 Ağustos 1984 tarihindeki Hakkâri’nin Şemdinli ve Siirt’in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıldönümünde, bu baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykeli dikildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ’terör örgütü propagandası yapıldığı’ gerekçesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattı. Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.
 
OPERASYON DÜZENLENDİ
 
Mahkemenin kararının ardından güvenlik güçleri bölgeye operasyon düzenledi. Mezarlık ve heykelin bulunduğu bölgede toplanan kalabalık ise güvenlik güçlerine engel olmak istedi. Çıkan olaylarda yaralananlar oldu. Askerler, kalabalığın direnmesine rağmen PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelini dikildikten 4 gün sonra kaldırdı. Güvenlik güçleri tarafından heykelin kaldırılması sırasında ortalık karıştı. Ağır yaralanan Mehdi Taşkın, tedavi altına alındığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde öldü. Olayda 2 kişinin de yaralandığı bildirildi.
 
250 kişilik grup saldırdı
Olaylarla ilgili açıklama Genelkurmay, 200-250 kişilik bir grubun roketatar, piyade tüfeği ve el yapımı patlayıcılarla saldırdığı, askerin de anında karşılık verdiği belirtildi. Operasyon sonunda, bazı askerlerin heykeli indirdikten sonra ayaklarını heykelin üzerine koyarak poz verdikleri görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
Okunma Sayısı: 1848
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hasan Hüseyin

    20.8.2014 23:44:00

    BU HEYKEL DİKME İNŞATI,BACAKLARI YAPILIRKEN ve o koca yığınak oaraya çekilip dikilirken kimse görmedimi?.. Emniyeti,İstiparat teçkiatı vs.re..

    Yıkma karaı alındı ise, ani bir gece öperasiyonu ile heykeli ve bacakları bir çekici vinçle yerle bir edilebilinir,bunca karkaşalıklar da olmazdı.
    Adamlar,beş,on tane birden doğuyuyorlar.Kalabalıklar çoğalıyor.
    Yillarca bu mahlukları eğitim ile yetiştirilmedi. Başkalarının karma lisanı ile bu hale geldi. Bunca maddı ve manevî kayıplara da yazık.
    Berlin,Almanya

  • Sacit Balıkçı

    20.8.2014 21:59:00

    Mahsun Korkmazın kardeşi yanımda askerlik yaptı. Ağabeyini kendisine rakip olmasın diye bizzat Apo’nun öldürttüğünü söyledi.İşte böyle. Önce öldürürler sonra da propaganda için kullanırlar. Ne olacak. Anarşistlerden ancak bu beklenir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı