"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsanî yardımda Türkiye farkı

20 Ağustos 2014, Çarşamba
Türkiye, geniş bir uluslararası coğrafyada ve özellikle halen Ortadoğu bölgesinde devam eden bütün krizlerin insanî sonuçlarına müdahale konusunda öncü rol oynuyor.
İnsanî yardımda Türkiye farkı
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler’in (BM) Bağdat’taki merkezine 19 Ağustos 2003’te düzenlenen bombalı saldırıda ölen 22 insanî yardım görevlisinin hatırasına 19 Ağustos gününün BM Genel Kurulu tarafından Dünya İnsanî Yardım Günü ilân edildiği hatırlatıldı. İnsanî yardımlar alanında dünyanın en büyük 3. donör ülkesi haline gelen Türkiye’nin de Dünya İnsanî Yardım Günü vesilesiyle, dünya çapında fedakârca görev yaparken ölen bütün insanî yardım görevlilerini şükranla andığı, insanî yardım görevlilerine yönelik olarak son zamanlarda artış gösteren saldırıları kınadığı ifade edilen açıklamada, “Tarihte ilk defa düzenlenecek Dünya İnsanî Yardım Zirvesi’ne 2016 yılında ev sahipliği yapacak olan Türkiye, tabiî afetler, savaş, yoksulluk ve toplumsal çatışmalar dolayısıyla zor durumda kalanlara yardımda bulunmayı insanî bir görev ve uluslar arası toplumun istikrarında kilit öneme sahip bir unsur olarak görmektedir. Bu anlayışla, Türkiye, geniş bir uluslar arası coğrafyada ve özellikle halen Ortadoğu bölgesinde devam eden tüm krizlerin insanî sonuçlarına müdahale konusunda öncü rol oynama kararlılığını sürdürecektir” ifadelerine yer verildi. 
Okunma Sayısı: 722
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı