"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail, insan hakları örgütlerini Gazze’ye almıyor

20 Ağustos 2014, Çarşamba
İsrail’in, Gazze’de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmek isteyen Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü çalışanlarına izin vermediği belirtildi.
İsrail, katliâmları gizleme peşinde
İsrail’in, Gazze’de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmek isteyen Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü çalışanlarına izin vermediği belirtildi. Haaretz gazetesi, Gazze saldırılarının başladığı 7 Temmuz’dan bu yana bölgeye giriş izni almaya çalışan 2 insan hakları örgütünün reddedilmesinin gerekçelerini yazdı. İsrail, “Erez Sınır Kapısı’nın kapalı olması ve söz konusu kuruluşların İsrail Sosyal İşler Bakanlığında insan hakları örgütü olarak kayıtlı olmamalarını” gerekçe göstererek Gazze’ye girmelerine izin vermediği kaydedildi. İsrailli bir yetkili de bu 2 insan hakları örgütünden de özel başvuruda bulunmalarının istendiğini, ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi. Uluslararası Af Örgütü yetkilileri, böyle bir talebin kendilerine ulaşmadığını belirtti. İnsan Hakları İzleme Örgütü ise bu talepten ancak geçen hafta haberdar edildiklerini duyurdu. 
 
DÜNYADAN FİLİSTİN’E DESTEK
Dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren 100 kuruluş, Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısır’da yürütülen müzakerelerde Filistin heyetinin taleplerine “destek bildirisi” yayımladı. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, World Peace Council, The Brussels Tribunal, Geneva International Centre for Justice, American Center for International Action, Arap Avukatlar Birliği gibi Arap dünyasının yanı sıra Avrupa, Afrika ve Amerika’da faaliyet gösteren 100 sivil toplum kuruluşunun imza attığı bildiride “Filistinlilerin Kahire’deki müzakerelerde dile getirdiği adalet talebinin desteklendiği” ifade edilirken, “Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlileri en tabiî haklardan mahrum bırakan İsrail ablukasının devam etmesinin kabul edilemez” olduğuna işaret edildi. 
Okunma Sayısı: 673
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı