"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

En yaşanabilir şehir yine Melbourne

20 Ağustos 2014, Çarşamba
Avustralya’nın Melbourne şehri üst üste dördüncü kez dünyanın en yaşanabilir kenti seçildi.
En yaşanabilir şehir yine Melbourne   
Avustralya’nın Melbourne şehri üst üste dördüncü kez dünyanın en yaşanabilir kenti seçildi. The Economist Intelligence Unit tarafından dünyanın 140 şehrinde yapılan anketlerle dünyanın en yaşanabilir şehirleri seçildi. Melbourne, bu yıl da 100 üzerinden 97,5 puan alarak üst üste dördüncü kez birinci oldu. Melbourne’ü, 97,4 puan alan Avusturya’nın başşehri Viyana ve 97,3 puan alan Kanada’nın Vancouver şehri izledi. Dünyanın en yaşanabilir şehirleri  sıralamasında ilk iki sırayı alan Melbourne ve Viyana, geçen yıl da anketlerden aynı puanları alarak birinci ve ikinci olmuştu. Sıralamada ilk 10 şöyle oluştu: Melbourne (Avustralya) 97,5 puan, Viyana (Avusturya) 97,4 puan, Vancouver (Kanada) 97,3 puan, Toronto (Kanada) 97,2 puan, Adelaide (Avustralya) 96,6 puan, Calgary (Kanada) 96,6 puan, Sydney (Avustralya) 96,1 puan, Helsinki (Finlandiya 96 puan), Perth (Avustralya) 95,9 puan, Auckland (Yeni Zelanda) 95 puan. Listede son sırayı ise 30,5 puanla Suriye’nin başşehri Şam aldı. Dünyanın en yaşanabilir şehrini seçmek için yapılan ankette sağlık, eğitim, istikrar, kültür, altyapı ve çevre konuları baz alınıyor ve şehirler 100 üzerinden puanlamaya tabi tutuluyor.
Okunma Sayısı: 1273
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı