"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rus kozmonotlar uzay yürüyüşü yaptı

20 Ağustos 2014, Çarşamba
Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (UUİ) Rus mürettebatları Oleg Artemyev ve Alexander Skvortsov uzay yürüyüşü yaptı.
 Artemyev ve Skvortsov’un 6 saatten fazla süren uzay yürüyüşünde Rus ve Perulu öğrencilerin ortaklaşa geliştirdiği Nanosatellite Programı da başlatıldı. Öğrencilerin 3 yıllık çalışmasının ürünü olan ve yaklaşık 1,5 kilogram ağırlığındaki “Chaski-1” adı verilen uydu, elde ettiği bilgileri Mors alfabesi kullanarak dünyaya gönderecek. Kozmonotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu görevi sırasında bazı fen deneyleri de gerçekleştirdi. Amerikan uzay mekiklerinin 2011’de emekliye ayrılmasının ardından uzay istasyonuna yapılan seferlerde Rusya’ya bağımlı hale gelen NASA, astronotlarının UUİ’ye gidip gelebilmesi ve gerekli eğitimleri alması için Mayıs 2013’te Rus Uzay Ajansı ile anlaşmasını yenilemişti. NASA, Rus Uzay Ajansı’na 424 milyon dolar ödüyor. Anlaşmaya göre bir astronotun uzay yolculuğu, NASA’ya 70,6 milyon dolara mal oluyor. 
Okunma Sayısı: 554
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı