"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarih, IŞİD tehdidi altında

21 Ağustos 2014, Perşembe
Halk, Suriye’deki OSMANLI camilerinin IŞİD tarafından yıkılmaması için isimlerini değiştiriyor.
Suriye’nin doğusundaki Deyru’z-Zor şehrinde terör örgütü (IŞİD) terör örgütü tarafından kapatılan iki tarihî Osmanlı camiinin kapıları, “isimlerinin değiştirilmesi ve bünyesindeki kabirlerinin izolesi” şartıyla yeniden ibadete açıldı.

Şeyh Abdullah Türbesi

Şeyh Abdullah Türbesi görevlisi Ebu Halid, Deyru’z-Zor’un orta kesiminde yer alan Şeyh Veys en-Nakşibendi ve Şeyh Abdullah en-Nakşibendi tekke ve türbelerinin bünyesindeki kabirlerin halk tarafından ziyaretinin Allah’a ortak koşma (şirk) teşkil ettiği gerekçesiyle geçen hafta kapatıldığını ifade ederek, “Hem namaz kılınan hem de bazı Nakşi şeyhlerinin kabirlerini barındıran tekkeler, 3 gün kapalı kaldıktan sonra bölgede IŞİD’in kararıyla yeniden ibadete açıldı” dedi. Bölge halkın, onlarca yıldır namazlarını kılmak için gittikleri tekkelerin kapatılması kararı ve IŞİD tarafından yıkılacağı yönündeki söylentilerin yayılması karşısında öfkelendiğini ifade eden Ebu Halid, sözlerine şöyle devam etti: “Söz konusu kabirlerin namaz kılınan yerden farklı bir alanda olduğu belirtilerek, tekkelerin yeniden ibadete açılması talep edildi. IŞİD örgütü, tekkelerin isimlerinin değiştirilmesi ve bünyesindeki kabirlerin izolesi şartıyla yeniden ibadete açılması talebini kabul etti. Kabirlerin bulunduğu alan çimento ile kapatıldı. Şeyh Veys en-Nakşibendi Tekkesi; İman Camii, Şeyh Abdullah en-Nakşibendi Tekkesi ise Büyük Cami olarak isimlendirildi.” 

EZAN SESİ GÖK KUBBEDEN EKSİLMESİN

Bölge sakinlerinden Ebu Ahmed (45) ise şehrin en önemli tarihî simgelerinin terör örgütü IŞİD tarafından yıkılacağı söylentisi karşısında korktuklarını dile getirerek, “Altı yaşımdan beri Şeyh Veys Tekke’sinde namaz kılıyorum. Tekkelerin isminin değiştirilmesi önemli değil, önemli olan buradan ezan sesinin yükselmesi. Tekkelerin kapılarının üzerindeki levhalar değiştirilse bile halk, 200 yıldır bilinen isimlerini kullanacaktır” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 421
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı