"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

23 filistinli yaralı daha türkiye’de

22 Ağustos 2014, Cuma
İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ SALDIRILARINDA YARALANAN FİLİSTİNLİLERİN TÜRKİYE’YE SEVKİYATLARI DEVAM EDİYOR. HEMEN TEDÂVİYE ALINAN YARALILARIN BAZILARININ DURUMU AĞIR.
23 Filistinli yaralı daha Türkiye’de

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Gazze’deki saldırılarda yaralanan 23 Filistinli, tedavi edilmek üzere AFAD’ın koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, TİKA, Türk Kızılayı ve Dışişleri Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye’ye getirildi. Gazze halkının maruz bırakıldığı saldırılarda yaralanan 23 yaralı Filistinliyi ve 23 refakatçisini Türkiye’ye getirmek üzere, Genelkurmay Başkanlığı’na ait 1 uçak İsrail’e gitti. AFAD’ın koordine ettiği tahliye ve transfer operasyonlarıyla triyaj ve kimliklendirme çalışmaları yapılan yaralılar ve refakatçileri Erez sınır kapısından geçirilerek, Ben Gurion Havalimanı’na transfer edildi. Tel Aviv’den hareket eden Türk Silâhlı Kuvvetleri 222. Filo Komutanlığına bağlı C-130 Herkül tipi askerî uçak, önceki gece saat 22.00’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na indi. Yaralılar, ambulanslarla Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

BU ACILARIN BİTMESİ LÂZIM  
   

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, Filistinli yaralıların hastanelere sevkinin ardından gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, askerî uçakla 14’ü çocuk 23 yaralının getirildiğini söyledi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu belirten İşler, “Bacağı kopan ve çeşitli şekilde yaralananlar var” diye konuştu. İşler, yaralılarla birlikte Türkiye’ye gelen refakatçılarla da konuştuklarını anlatarak, “Türkiye’ye duâ ve teşekkür ediyorlar. Aynı zamanda da manzara hiç iç açıcı değil. Bildiğiniz gibi daha önce de 3 defada 2 yaralı, 4 yaralı ve ardından 18 yaralıyı getirmiştik. Şimdi yine askerî uçakla 23 yaralıyı birden getiriyoruz. Bundan sonra da şartlar elverdiği müddetçe yaralıları getirmeye devam edeceğiz” bilgisini verdi. Başbakan Yardımcısı İşler, savaşta binlerce masum insanın öldüğünü ifade ederek, “Saldırılar yeniden başladı. Bu acının bir an önce dinmesi ve bu savaşın bitmesi lâzım. Bu savaşın mağdurları, biraz önce gördüğümüz gibi çocuklar. 6 yaşında çocuk, 7 yaşında kız çocuğu var. Az önce onları gördük, yüreklerimiz parçalandı. İkisinin de şuurları kapalıydı. Artık, bu acılara son vermek lâzım” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 976
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı