"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyelilere sahip çıkalım

22 Ağustos 2014, Cuma
Bir grup sivil toplum kuruluşu, başta Gaziantep olmak üzere bazı şehirlerde son günlerde Suriyeli mültecilere yönelik saldırılara ve linç girişimlerine tepki gösterdi. Ortak açıklamada, “Çok zor şartlar altında yaşadıklarına şahit olduğumuz Suriyeli mültecilerle halkımızın bir arada uyumlu bir biçimde yaşamasının yollarının aranması gerekmektedir” denildi.
Suriyelilere sahip çıkalım

Bir grup sivil toplum kuruluşu, başta Gaziantep olmak üzere bazı şehirlerde son günlerde Suriyeli mültecilere yönelik saldırılar ile linç girişimlerine tepki gösterdi. Ortak açıklamada, ülkelerindeki savaştan, bombalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan iki milyona yakın Suriyeli mültecinin güvenliklerinin sağlanması için en kısa zamanda adımlar atılması istendi. Türkiye’de şu anda sayıları resmî rakamlara göre 1,3 milyonu bulan savaş mağduru Suriyelilerin de kısa zamanda kendi ülkelerine dönmeleri ya da Türkiye’den başka üçüncü ülkelere gitmeleri mümkün görülmediği belirtilen açıklamada, “Bu gerçeklerin ışığında, çok zor koşullar altında yaşadıklarına şahit olduğumuz Suriyeli mültecilerle halkımızın bir arada uyumlu bir biçimde yaşamalarının yollarının aranması gerekmektedir” denildi.

Katliâm yapanlar yargılansın

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), uluslararası toplumdan, Şam’ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silâhlarla katliâm yapanların yargılanmasını istedi. Başşehir Şam’ın Doğu Guta bölgesine kimyasal silâhlarla yapılan katliamın yıl dönümü münasebetiyle SMDK’dan yapılan yazılı açıklamada, uluslar arası toplumdan, 21 Ağustos 2013’te kimyasal silâhların bölgede kullanılmasına yönelik emir veren yetkililerden, katliâmı uygulayana kadar bütün sorumluların yargılanması talep edildi.
Okunma Sayısı: 583
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı