"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

FİŞLEYENLER HESAP VERECEK

22 Ağustos 2014, Cuma
2014 TÜRKİYE’SİNDE FİŞLEME YAPANLAR, DAHA ÖNCE BÇG İLE AYNI HUKUKSUZ UYGULAMAYA İMZA ATAN 28 ŞUBATÇILAR GİBİ HAKİM ÖNÜNE ÇIKACAK VE İŞLEDİKLERİ SUÇUN HESABINI VERECEK.
UTANÇ VERİCİ BİR ANAYASAL SUÇ
Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsanî Değerler Platformu Başkanı Av. Mücahit Gündoğdu, insanların dil, din, ırk, mezhep ve düşünce yapısına göre fişlenip takip edilmesinin utanç verici bir anayasal suç olduğunu söyledi.

SADECE DARBE ÜLKELERİNDE VAR
İleri demokrasiye sahip ülkelerin hiçbirinde fişleme yapılmadığını belirten Gündoğdu, bu tür uygulamaların darbe kültüründen beslenen ülkelere has olduğunu kaydetti. 

Fişleyenler birgün hesap verecek
Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsanî Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, ülkede 2009 yılında bu yana insanların fişlenmesinin utanç verici olduğunu söyledi. Manavgat’taki hukuk bürosunda açıklama yapan Gündoğdu, Avrupa İnsan Haklarına Sözleşmesi’ne (AİHS) göre fişlemelerin anayasal suç olduğunu, Avrupa’da bu suçu işleyenlerin de en ağır şekilde yargılandığını ifade etti. İleri demokrasiye sahip ülkelerin hiçbirinde kendi vatandaşını şucu bucu, şu görüşten bu görüşten diye fişleme yapılmadığını belirten Gündoğdu, bu tür uygulamaların darbe kültüründen beslenen ve kişi ve hak ve hürriyetlerinin kısıtlı ülkelere has bir davranış olduğunu kaydetti. İnsanların, dil, din, ırk, mezhep, düşünce yapısı, düşüncesini açıklaması ve kendilerine göre doğrularını açıklamasına göre fişleme yapılması ve takip edilmesinin anayasal suç olduğunu belirten Gündoğdu, ülkede 5 yıldır hukuksuz fişleme ve takip yapanların 28 Şubat postmodern darbe dönemindeki Batı Çalışma Grubu (BÇG yıllar sonra hâkim karşısında hesap verdikleri gibi günün birinde bunu yapanlarında hesap vereceklerini unutmaması gerektiğini söyledi. 

Toplum mühendisliğinin ürünü
Dünyada bu tür davranışlara kapalı toplumlarda rastlanıldığını ve fişlemelerin Beşşar Esad’ın Suriye’deki Baas Rejimi anlayışına bağlı kendi vatandaşını jurnallemesinden hiçbir farkının olmadığını belirten Gündoğdu, “Seçimle iş başına gelmiş bir iktidar döneminde insanların görüş, düşünce ve inançlarından ötürü fişlenmesi ve takip edilmesi utanç verici bir olay. Bu tür olayları Libya’da Muammer Kaddafi, Mısır’da Hüsnü Mübarek, Suriye’de Beşşar Esad ve Irak’ta Saddam Hüseyin yapar bilirdik. Maalesef yanılmışız. Anlaşılan ülkemizde askerî darbeler gibi insanları da fişleme gelenek haline gelmiş. Fişlemenin temelinde siyasî iradenin insanlar üzerinde benim gibi düşünmezseniz icabınıza bakarım korkusu oluşturma var. Yasal olmayan bu fişlemeler suç olduğu için bunu yapanlar eninde sonunda hâkim karşısına çıkarak hesap verecektir. Fişlemeler, toplum mühendisliğinin ürünüdür. Fişlemenin temelinde hayali düşman üreterek insanlara sürekli korku pompalama vardır” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 1914
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı