"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ayrılık ümmete zarar veriyor

22 Ağustos 2014, Cuma
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Âlimlerin bir ihtilÂf ve ayrılık içinde olması ümmete büyük zarar vermektedir” dedi.
Dünya Âlimler Birliği’nin, İstanbul Grand Cevahir Otel’de düzenlenen, “Ümmetin Uyanışında Âlimlerin Rolü (Kimlik Problemleri)” konulu toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez; âlimlerin ihtilâf ve ayrılık içinde olmasının ümmete büyük zarar verdiğini belirterek, “Âlimlerimiz ümmetin bu hale düşmesinde maalesef büyük rol oynamışlardır, geçmişte âlimlerimiz yöneticilerin, hâkimlerin kurbanı olurken bugünkü âlimler yöneticilerin, askerî cuntanın, sultanların sesi, sözcüsü olmuş durumda” dedi. Görmez, İslâm dünyasının son dönemdeki parçalanmışlığına dikkat çekerek “Acı realite şunu gösteriyor ki, İslâm âlimleri sorumluluklarını yerine getirmiyor. Bu âlimler kendi nefislerine karşı sorumluluklarını görevlerini yerine getirmiyor” diye konuştu. Görmez; İslâm dünyasının, Müslümanların bu hâllere gelmesindeki tek sebebin dış güçler olmadığını belirterek; “İç zayıflığımız olmasaydı dış güçlerin bunu yapmaları mümkün değildi” dedi.
Görmez, “Ancak  3 kuruş dünyalık için zalim diktatörlerin sesi olmaktadır bazı âlimler. Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta Müslüman ümmetin çocuklarının öldürülmesine bazı âlimler nasıl göz yummaktadır? Bu sorunları çözmek için elimizden geleni yapmak zorundayız. Müslümanların bu şekilde birbirini öldürmesi tarih boyunca görülmemiştir. Aşırıcılar Müslümanları yok etmeye çalışıyor” ifadelerini de kullandı.
Okunma Sayısı: 1602
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı