"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bundesliga’da 20 Türk

22 Ağustos 2014, Cuma
Almanya Birinci Futbol Ligi’nde 2014-2015 sezonu Bayern Münih-Wolfsburg maçıyla başlayacak. Bundesliga’da 11 takımda 20 Türk kökenli futbolcu mücadele edecek.
ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) heyecanı, Bayern Münih-Wolfsburg karşılaşmasıyla başlayacak. 2014-2015 sezonunun açılış maçında bugün TSİ 21.30’da son iki yılın şampiyonu Bayern Münih, Allianz Arena’da Wolfsburg’u konuk edecek. Brezilya’nın evsahipliğinde düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nda Almanya Milli Takımı ile zafere ulaşan Manuel Neuer, Jerome Boateng, Thomas Müller, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger ve Mario Götze gibi oyuncuların yanı sıra Franck Ribery ve Arjen Robben gibi yıldızları kadrosunda bulunduran Bayern Münih, şampiyonluk adaylarından Borussia Dortmund’un Polonyalı golcüsü Robert Lewandowski’yi transfer etti. Bavyera ekibi, Bundesliga’nın 52. sezonunda da şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösteriliyor.
 ALMANYA Süper Kupa maçında Bavyera ekibini 2-0 mağlup eden Borussia Dortmund, bu yıl yine Bayern Münih’in en yakın takipçisi olacak. Mats Hummels, Nuri Şahin, Henrikh Mkhitaryan ve Pierre-Emerick Aubameyang gibi yıldız oyunculara sahip sarı-siyahlı ekip, Freiburg’dan Matthias Ginter, Hertha Berlin’den Adrias Ramos ve Torino’dan da Ciro Immobile’yi transfer ederek kadrosunu güçlendirdi. Sakatlığı sebebiyle geçen sezon forma giyemeyen Türk kökenli Alman milli oyuncu İlkay Gündoğan’ın da takıma yeniden dahil olması bekleniyor. Hamburg’dan Hakan Çalhanoğlu’nu 14,5 milyon avroya transfer eden Bayer Leverkusen, Schalke 04 ile Bayern Münih’i ve Borussia Dortmund’u zorlayacak iki takım olarak görülüyor. Almanya’nın köklü kulüplerinden Köln’ün yeniden Bundesliga’da mücadele etmesi ise ligdeki heyecanı artırıyor.    
BUNDESLİGA’DA bu sezon 11 takımda 20 Türk oyuncu forma giyecek. Bayer Leverkusen takımı Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu ve Levin Öztunalı ile 3 Türk kökenli oyuncuya yer verirken, Borussia Dortmund’da Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan, Augsburg’da Halil Altıntop ve Arif Ekin, Hannover 96’da Ceyhun Gülselam ve Kenan Karaman, Werder Bremen’de Levent Ayçiçek ve Özkan Yıldırım, Stuttgart’ta Sercan Sararer ve Robin Yalçın, Hamburg’da Tolgay Arslan ve Kerem Demirbay,  Paderborn 07’de Süleyman Koç ve Mahir Sağlık yer alıyor. Schalke 04’te Kaan Ayhan, Mainz 05’te Yunus Mallı ve Hertha Berlin’de Tolga Ciğerci forma giyerken, teknik direktör Tayfun Korkut da Hannover 96’yı çalıştırıyor. Bundesliga’da İsvıçre’den 18, Brezilya’dan 16, Avusturya’dan 14 ve Fransa ile Japonya’dan 11’er futbolcu görev yapacak.

Okunma Sayısı: 738
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı