"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Okuduğu kitaplarla kütüphane kurdu

23 Ağustos 2014, Cumartesi
Kayseri’de yaşayan Mustafa Savranlar, adeta kitap kurdu. 10 yaşından itibaren sürekli okuyan Savranlar’ın en büyük özelliği ise okuduğu kitap ve mecmuların arşivini tutması.
 Özel bir işletmeden emekli olan ve halen çalışmaya devam eden Mustafa Savranlar’ın okuma aşkı herkese örnek olacak türden. Bugüne kadar sayısını hatırlayamayacağı kadar kitap ve mecmua okuyan Savranlar, halen de her fırsatta okumaya devam ediyor. Savranlar’ın bir özelliği ise önemli gördüğü kitap, dergi, ansiklopedi, gazete ve eklerini arşivlemesi. 1979 yılından itibaren dinî, kültürel, tarihî ve coğrafî muhtevalı 5 binin üzerinde kitap ve mecmua arşivleyen Savranlar, bunlara gözü gibi bakıyor. Savranlar, oturduğu evin bodrum katında bulunan 8 metrekarelik kömürlüğü düzenleyerek burasını adeta kütüphaneye dönüştürmüş. Bu kütüphaneden sadece kendisi değil, apartmanda oturan öğrenci ve aileleri de istifade ediyor. Okul ödevlerini öncelikle buradaki kaynaklardan araştıran öğrenciler, aradıkları bilgiye ulaşamamaları halinde devlet kütüphaneleri ya da internet ortamına bakıyor. Savranlar, çocukluğunun geçtiği Sümer Mahallesi’ni anlatan bir de kitap hazırlığı yapıyor. 
Okunma Sayısı: 712
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı