"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Geyve için okuma vakti

23 Ağustos 2014, Cumartesi
Sakarya’nın Geyve ilçesinde bir araya gelen yaklaşık kırk öğrenci günde 200 sayfa Risale-i Nur okuyarak kısa bir sürede Külliyatı bitirmeyi hedefliyor.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden Risale-i Nur Külliyatını bitirmeye niyet eden kırk lise ve üniversite öğrencisi Sakarya’da bir araya geldi. 5. Liseliler Külliyat Bitirme Programı bütün hızıyla devam ediyor. Bu yıl beşincisi düzenlenen Risale-i Nur Külliyat’ı bitirme programı Sakarya’ya bağlı Geyve ilçesinde başladı. Hayırsever bir iş adamı tarafından tahsis edilen ilçe merkezine yakın ormanlık bir alanda tabiatın içinde müstakil bir alanda gerçekleştirilen okuma programı verimli bir şekilde sürüyor. Tabiat ile iç içe bir şekilde okuma yapan lise ve üniversite öğrencileri tefekkürlü bir ortam içerisinde Risale-i Nur Külliyatı ile gün boyu vakit geçiriyor. Ankara Yeni Asya Gazetesi temsilciliği tarafından düzenlenen, katılımcılarının çoğunluğu lise öğrencisi olan okuma programında asıl amaç Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin Risale-i Nur Külliyatını yirmi beş gün içerisinde bitirebilmek. Yirmi beş gün sonunda programa katılan lise ve üniversite öğrencileri niyetlendikleri Risale-i Nur Külliyatı’nı bitirmiş olacaklar. 2010 yılında ilk olarak düzenlenen Risale-i Nur Külliyatı bitirme programı bu yıl beşinci mezunlarını verecek. 5 Ağustos Salı günü başlayan okuma programı 30 Ağustos’ta sona erecek.

Sekiz saat Nurlarla hemhal

Bediüzzaman Said Nursî’nin önemle üzerinde durduğu bir konu olan Risale-i Nur Külliyatı ile meşgul olmak ve devamlı okumanın temellerinin atılmasında büyük bir etken olan programdan gençler çok istifade ettiklerini dile getiriyorlar. Yurdun farklı bölgelerinden katılan öğrenciler, Türkiye genelinde sadece birkaç yerde düzenlenen Risale-i Nur Külliyat bitirme programlarının artmasını ve hemen hemen her ilde gerçekleştirilmesini talep ediyor. Gün içerisinde çeşitli aktivitelerin de olduğu Risale-i Nur Külliyatı Bitirme Programı’nda öğrenciler yaklaşık sekiz saat Nurlar ile meşgul oluyor. Okuma programının tabiatla iç içe bir yerde yapılması, katılan lise ve üniversite öğrencilerini olumlu bir şekilde etkiliyor.

MUHAMMED SAİD ÇİÇEK/SAKARYA
Okunma Sayısı: 1013
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı