"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Zamlar et sektörünü daraltıyor

23 Ağustos 2014, Cumartesi
Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tatlıdil, et fiyatlarına sürekli zam gelmesinin sektörü daralttığını belirterek, fiyatların düşmesini, stabil hale gelmesini istediklerini belirtti.
 Tatlıdil, açıklamasında Ramazan öncesi başlayan kırmızı et fiyatlarındaki artışın bitmediğini, bu nedenle denetimli olarak ithal canlı hayvan getirilmesi gerektiğini belirterek, hayvancılık sektörünü geliştirememeleri nedeniyle ithalatı kabullenir hale getirildiklerini aktardı. İnsanlar harcamalarında kısıtlamaya gitmişken, restoran işletmecileri olarak yüksek kira ve personel ödemelerinde sıkıntı çektiklerini, satışlarını düşürmemek için ürünlerine zam yapmayarak ayakta durmaya çalıştıklarını dile getiren Tatlıdil, “Biz sıkıntılarla boğuşurken çeşitli bahaneler ile et fiyatlarına sürekli zam gelmesi sektörümüzü daraltıyor” dedi. Ana ürünleri olan ete gelen zam nedeniyle ürünlerine zam yapmaları gerektiğini fakat piyasa şartlarını bildikleri için ürünlerine zam yapamadıklarını kaydeden Tatlıdil, gün geçtikçe artan fiyatlar nedeniyle kırmızı etin “kıpkırmızı et” olduğunu kaydetti. 
Okunma Sayısı: 565
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı