"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yozgat’ta Kur’ân dolu bir yaz

23 Ağustos 2014, Cumartesi
Yozgat Müftülüğü tarafından başlatılan Yaz Kur’ân Kursları Hatim Merasimi ile sona erdi. Bin 500 öğreticinin görev yaptığı kurslarda, 30 bin çocuğa Kur’ân-ı Kerîm ve dinî bilgiler öğretildi.
Yozgat Müftülüğü tarafından 23 Haziran’da başlatılan Yaz Kur’ân Kursları Hatim Merasimi etkinliği ile sona erdi. Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Kur’ân Kursu hocaları, imamlar ve öğrenci velileri katıldı.
Yozgat İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, programda yaptığı açılış konuşmasında Yaz Kur’ân Kursları’nın bugün itibariyle tamamlandığını söyledi. Müftü Poçanoğlu,“İl genelinde açılan Kur’ân Kurslarımızda bin 500 öğretici görev yaparken, 30 bin çocuğumuz da kurslara katılarak, hem dini bilgi hem de Kur’ân’ı Kerim okumasını öğrendi. Yozgat il merkezinde ise 5 bin 100 öğrenci kurslara katılırken, 300 öğreticimiz de bu kurslarda görev aldı. Çocuklarını Kur’ân kurslarına gönderen velilerimize ve düzenlediğimiz bu programa katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan’da Yaz Kur’ân Kurslarının toplum hayatındaki önemine değindi. Başkan Arslan,, “Çocuklarımız, gençlerimiz Yaz Kur’ân Kurslarına katılarak kelamların en güzelini konuşup, kelamların en güzellerini öğrenip okumuşlardır. Bu kurslara katılan bütün çocuklarımızı tebrik ediyor, çocuklarını kurslara gönderen velilerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise okulların tatil olmasıyla birlikte Yaz Kur’an Kurslarının başladığını hatırlattı. Vali Yazıcı, “Bizde çocukluğumuzda aynı sıralardan geçtik. Günümüzde artık Yaz Kur’ân Kurslarında da gelişen teknolojiler kullanılarak çocuklara Kur’ân-ı Kerîm okunması öğretiliyor. Yozgat’ta Kur’ân-ı Kerîm okumasını bilmeyen çocuğumuz olmamalı. Anne ve babalar çocuklarını Kur’ân-ı Kerîm okuması yönünde teşvik etmeli. Kur’ân Kurslarına çocuklarını gönderen anne babalara, kursa gelen çocuklarımıza canla başla Kur’ân-ı Kerîm okumasını öğreten öğreticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Kur’ân Kursları öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Kur’ân’ı Kerimden ayetler okundu, ilahiler söylendi. Hazırlanan gösteriler davetlilerin beğenisini kazandı. 
Okunma Sayısı: 908
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı