"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Altınbeşik Mağarası eko turizmine açılıyor

23 Ağustos 2014, Cumartesi
Antalya’nın İbradı ilçesi Ürünlü Mahallesi sınırları içinde bulunan ve 19 yıl önce Çekli mağara bilimcilerin saha araştırması yaptığı Altınbeşik Mağarası eko turizmine açılıyor.
 İki yıl önce Antalya İl Özel İdaresi tarafından Ürünlü Mahallesi-Altınbeşik Mağarası arasındaki 7 kilometrelik patika yolun yapılmasıyla birlikte dünyaca ünlü mağara yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerler arasında yer alıyor. Mağara da 19 yıldır yerli ve Çekli mağara bilimciler araştırma yapıyor. Çekli mağara bilimcilerinin 19 yıl içinde mağara içinde 17 irili ufaklı göl tespit ettiği belirtildi. Çek Cumhuriyetin’den gelecek 15 kişilik ekibin Kasım ayında Altınbeşik Mağarası’nda çalışmalarını sürdüreeceği ve göl sayısını 22’ye çıkarmaya hedeflediklerini ifade edildi. Mağara bilimcilerine göre içindeki göl sayısı ve uzunluk bakımından Altınbeşik’in dünyanın en büyük ikinci mağarası olduğu ifade ediliyor. 
Okunma Sayısı: 555
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı