"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Batum’a “başörtüsü” tepkisi

05 Nisan 2011, Salı
Türkıye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un “Başörtüsü moda olarak takılırsa sorun olmaz’” açıklamasını kınadı. “Müslüman kadının kimliği olan başörtüsü Allah’ın emri Kur’ân’ın hükmüdür” diyen Bayraktutar, “Süheyl Batum moda açılımı yapmak istiyorsa kendi başını örtsün. Çeksin elini Müslüman kadının örtüsünden” dedi.
Yaptığı yazılı açıklamada, Süheyl Batum’un ‘Başörtüsü moda olarak takılırsa sorun olmaz’ açıklamasına tepki gösteren  Bayraktutar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, anayasa değişikliği referandumundan önce sık sık ‘başörtü sorununu biz çözeriz’ dediğini hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu önce CHP içindeki başörtü düşmanlarını çözsün” dedi.
İnanç ile modanın çok ayrı şeyler olduğunu vurgulayan Bayraktutar, “Süheyl Batum moda açılımı yapmak istiyorsa kendi başını örtsün. Çeksin elini Müslüman kadının örtüsünden.  Müslüman kadının kimliği olan başörtüsü Allah’ın emri Kur’ân’ın hükmüdür. Kur’ân’da emirler kesin bir dille ifade edilmişken, Süheyl Batum’un konuşması sadece örtüye ve dine karşı düşmanlığındandır. Bu tutum aynı zamanda insan haklarına ve inanç özgürlüğüne de aykırı bir yaklaşımdır.  Batum’u şiddetle kınıyor, istifaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
CHP’nin başörtü konusunda hazırladığı iddia edilen rapora da temas eden Mehmet Bayraktutar, “Böyle bir sorunun varlığını bile kabul etmezken referandum da atıp tutuyorlardı. Ne oldu başörtü raporu? Hani referandumdan hemen sonra açıklanacaktı? CHP’nin derdi var olan sorunu çözmek değil sulandırmaktır” diye konuştu.
 
Fatih Karagöz/ Ankara
Okunma Sayısı: 2010
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • özdemiroğlu

    5.4.2011 00:00:00

          Süheyl Batum ehl-i dünya diye tarif ettiğimiz kesim için tam bir prototiptir.Bunlar için inanç olmasın da,ne olursa olsun.Yanına kendi gibi ekibi de aldı mı,değmeyin gitsin.Aslında bunları ciddiye alıp,muhatap kabul etmek bile abestir.Çünki anlayacak,kabul edecek bir kişilik değildir.O anud tavrıyla karşınızda direnir.Onların hakkı sükutla karşılık vermek ve arada anlayacağı dilden konuşmaktır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı