"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Su sıkıntısı giderek büyüyor

27 Ağustos 2014, Çarşamba
Ülkemizde yaşanan kuraklık, pek çok şehrimizde su kesintilerini gündeme getirdi. Samsun Su Kanalizasyon İdaresi, su rezervlerinin hızla azaldığını belirtirerek tasarruf çağrısı yaparken, Adıyaman Belediyesi su kesintisi yapacaklarını açıkladı.
Su rezervleri azaldı
Samsun, Yozgat ve Adıyaman’da kuraklıktan dolayı su kullanımı ile ilgili önlemler alınmaya başlandı. Samsun Su Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, kuraklık nedeniyle su rezervlerinin hızla azaldığını belirterek, olası bir su kesintisi ile karşılaşmamak için vatandaşları su tasarrufuna davet etti. Son yılların en kurak dönemini yaşayan Samsun’da, gelecekte su kesintisi yaşanmaması için yazılı bir açıklama yapan SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, mevcut suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini hatırlatarak, bazı tasarruf yöntemlerini anlattı. 
Öte yandan, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, twitter hesabı üzerinden su kaynaklarındaki çekilme nedeniyle yaşanan su kesintisinden dolayı “Adıyaman halkından özür diliyorum” dedi.

YENİ SU KAYNAKLARI ARANIYOR
 Yozgat’ta havaların kurak geçmesi nedeniyle su sıkıntısı yaşayan bazı köylerde İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan çalışmalarla yeni kaynak arayışlarına başladı. Yozgat - cihan

Okunma Sayısı: 643
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı